Moda anilor ’20 – stiluri vestimentare

Share

Tinutele frumoase si bine accesorizate au fost trasaturi pentru moda anilor ’20. Palariile, dresurile, gentile, rochiile si bijuteriile erau intr-o armonie perfecta in crearea unui stil elegant si unic pentru anii ’20.

rochie eleganta in moda anilor 20

Moda anilor ’20 la femei a suferit schimbari dramatice. Creatorii de moda au avut mai multa inspiratie si libertate de expresie ilustrate in stilurile inovatoare pentru anii ’20. Femeile erau imbracate in haine noi, pline de culoare, care emanau bucuria simtita de o populatie iesita de sub puterea ostilitatilor.

Rochiile lor erau mai luminoase datorita unei cantitati mai mici de material si a unor materiale sintetice noi. Mai scurte si mai luminoase decat inainte, creatorii s-au jucat cu culorile, texturile si modelele pentru a crea stiluri noi de rochii pentru moda din anii ’20. Rochiile de seara, hainele si jachetele erau adesea ornate cu blana.

moda anii 20

Pantofii si dresurile au devenit proeminente. Dresurile din matase in toate culorile curcubeului, adesea cu modele imprimate, erau create pentru a se potrivi costumatiilor feminine.

Costumele feminine cu pantaloni, palariile si bastoanele care dadeau femeilor un look delicat fara volane si evitand adaptabilitatea au fost populare o vreme.

Stilul coafurilor fost numit dupa filmul „La garçonne”, de Victor Margueritte. In Europa, acest look a fost abordat de femeile cu parul scurt pentru prima data; in S.U.A. bobul a fost reintrodus de actrita Louise Brooks la sfarsitul anilor ’20.

costum roz Moda anilor 20

Coafurile vedetelor de la Hollywood au fost copiate de femeile din toata lumea. Acestea erau mult mai scurte decat cele din anii trecuti, iar stilurile ondulate pe deget si permanentul erau in voga.

Lenjeria intima feminina s-a schimbat ca rezultat al acestei miscari, cu micsorarea corsetelor si flexibilitatea lor, fiind introduse sutienele moderne. Noile sutiene sustineau sanii si le pastrau forma…

Astfel, deceniul furtunos redefineste feminitatea – femeia implicata; au fost acceptate fumatul si bautul in public, apropierea corpurilor umane in timpul dansului, parul mai scurt, machiajul anilor 20, stiluri diferite de vestimentatie si participarea femeilor la forta de munca – toate au contribuit la moda anilor ’20.

rochie decoltata Moda anilor 20coafuri anii 20palarie Moda anii 20Moda anilor 20 rochie elegantaanii 20rochii inspirate din anii 20fashion anii 20rochie de seara anii 20accesorii anii 20


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news