Botoxul

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 867 views
Botoxul in Chirurgie plastica

Botoxul este utilizat de medici pentru ca ridurile faciale sa fie tratate, fiind ameliorate sau chiar „sterse”, substanta actionand prin stoparea impulsurilor nervilor catre muschii fetei, acesta nu mai are cum sa se contracte, astfel se relaxeaza si ridurile. Din nefericire, ridurile cauzate de arsurile solare nu pot fi tratate cu botox.

Botoxul

Procedura: botoxul se injecteaza cu ajutorul unui ac micut in zona muschilor faciali, cele mai multe persoane experimentand un mic disconfort. Toata „interventia” dureaza pana la 15 minute, nu necesita anestezie, rezultatele fiind vizibile in cel mult o saptamana de la interventie.

Efecte adverse frecvente: la doua zile dupa interventie zona se inroseste, insa dispare dupa cateva zile, dar, pentru a disparea mai repede, se recomanda evitarea bauturilor alcoolice pentru cel putin sapte zile inaintea interventiei, insa si evitarea antiinflamatoarelor cu 14 zile inaintea tratamentului. De asemenea, pot aparea si reactiile alergice, dar si imunitatea la toxina botulinica, fapt pentru care oricare injectie viitoare nu mai are niciun efect.

Complicatii: toxina botulinica se poate „misca” din zona tratata si poate paraliza si alti nervi pentru o perioada scurta de timp, iar pacientilor li se recomanda evitarea adormirii pe zona care a fost injectata.

Recuperare: de obicei, recuperarea in urma acestei interventii poate dura o zi sau doua, pana cand roseata din respectiva zona va disparea…

Rezultate: in general, efectele toxinei botulinice dureaza intre patru si sase luni. Odata cu reaparitia contractiilor musculare, se ivesc si ridurile. Insa, vestea buna este ca muschii au fost antrenati pentru relaxare; ridurile care apar din nou sunt mult mai putin severe.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed