HomeSANATATEChirurgie plastica Totul despre liposucție

Totul despre liposucție

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/04/Totul-despre-liposucție.jpg

Dieta si sportul nu duc intotdeauna la indepartarea depozitelor de grasime si acesta este motivul pentru care tot mai multe persoane aleg sa incerce liposuctia, adica o optiune buna pentru ca depozitele mici de grasime sa fie indepartate.

Totul despre liposucție

Aceasta tehnica presupune inserarea unui dispozitiv de aspiratie in zona tesutului gras dintre tegument si muschi.

Candidatul ideal este o persoana care nu a implinit 50 ani sau se afla in jurul acestei varste, ori o persoana care depaseste cu putine kilograme greutatea specifica varstei, intr-o stare buna de sanatate, cu tegumente elastice, ferme si care prezinta o regiune ce are un mic depozit de grasime care nu are cum sa fie indepartat.

Procedura: in primul rand, specialistul va injecta o solutie formata din ser, un antialgic mediu si epinefrina, adica o substanta ce determina vasoconstrictie. Aceasta va facilita si va indeparta grasimea, va scadea pierderea sanguina si va asigura analgezia in timpul si la putin timp dupa ce a avut loc aceasta.

Dupa ce s-au efectuat incizii micute, dispozitivul de aspiratie se insereaza la nivelul tesutului gras dintre tegument si muschi, iar ulterior grasimea se indeparteaza incet. In general, se aplica un pansament compresiv.

Efecte adverse intalnite: pot aparea aparitia echimoza, tumefierea si durerea locala timp de aproximativ zece zile, dar simptomele vor diferi de la un caz la altul in functie de cantitatea de grasime indepartata.

Complicatii: sunt foarte rare, iar riscurile sunt de infectie sau de depigmentare cutanata…

Recuperare: in cele mai multe dintre cazuri, recuperarea este rapida. Cei mai multi dintre pacienti au posiblitatea de a-si relua serviciul in cateva zile, iar activitatile zilnica dupa circa doua saptamani.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed