Polipii intestinali

Polipii intestinali sunt excrescentele neobisnuite de tesut localizata in zona membrelor mucoase, acestia dezvoltandu-se pe anga mucoasa intestinului subtire sau gros

https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/06/Polipii-intestinali.jpg

Polipii intestinali sunt excrescentele neobisnuite de tesut localizate in zona membrelor mucoase, care se dezvolta pe anga mucoasa intestinului subtire sau gros si pot fi de dimensiuni si forme diferite: rotunde, ovale sau altele. Unii polipi care nu sunt mosteniti pot reprezenta un simptom al cancerului colorectal.

1

Chiar daca polipii nu pot fi cancerigeni, in cazul in care au diametrul mai mare de 2.5 cm pot deveni cancerosi. De asemenea, acestia nu au simptome, doar ca pot aparea sangerarile si pot mistui intestinul, fapt care poate deranja eliminarea scaunului.

Cu un simplu examen colonoscopic se pot gasi adenoamele din circa 70% dintre poli. Acestea se regasesc la 30% dintre persoanele care au implinit 50 de ani, dezolvatandu-se in cazul acestor persoane direct in rect. Circa 85% dintre polipi sunt tubulari, 10% tubovilozitati si 5% vilozitati, au texturi si structuri diferite, iar fiecare are sanse diferite de a deveni sau nu cancerigen. In cazul a 5% dintre polipi se dezvolta cancerul evidențiază bsg.org.uk.

De asemenea, trebuie precizat ca polipii vilozitati sunt mult mai rari, insa circa 40% dintre ei pot deveni cancerigeni. In circa 25% dintre cazurile in care se dezvolta polipii tubovilozitati se poate dezvolta cancerul.

Cauze si simptome
Cercetarile in legatura cu cancerul de colon precizeaza faptul ca planul alimentar are un rol esential in aparitia acestei boli si contribuie suficient la aparitia polipilor colonului si este foarte recomandata grasimea animala (nu cea vegetala). Daca din dieta lipsesc fibrele, atunci exista sanse mai mari sa se dezvolte polipi. Chiar daca exista si mai multe tipuri, care sunt insa cazuri foarte rare, majoritatea lor nu prezinta niciun simptom initial…

Polipii de dimensiuni mari pot bloca zona intestinala, fapt care duce la dureri de burta mari, senzatie de disconfort, dar si voma; cu trecerea timpului, polipii se pot transforma in cancer.

Citește și: Criza de fiere poate fi tratata si ameliorata

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Tudor Irina

Tudor Irina este colaborator al site-ului yve.ro din 2013. A absolvit Facultatea de Jurnalism și a urmat MakeUp Forever Academy, fiind specializată în modă, machiaj și îngrijirea pielii, cu un accent pe sănătatea tenului, testarea și utilizarea produselor cosmetice. Irina scrie articole despre cele mai noi tendințe din fashion, oferă ghiduri detaliate pentru machiaj profesional și recomandări pentru regimuri de îngrijire personalizate. Experiența dobândită la MakeUp Forever Academy îi permite să aducă informații noi, clare și soluții adaptate nevoilor cititorilor interesați de frumusețe și stil.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *