Dacă doriţi o îmbunătăţire a sistemului imunitar, veţi găsi mai jos o listă cu metodele care vă pot fi de folos în acest caz.
Cuprins:
Fiinţa umană e nevoită să se adapteze mereu la condiţiile de mediu, această adaptare depinzând de mediul de viaţă, vârstă, sex şi de interesul acordate îmbunătăţirii imunităţii.
Printre cele mai utilizate metode regăsim:
-
Fă sport în mod regulat
Dacă vei face mişcare în fiecare zi timp de 30 de minute, îţi vei îmbunătăţi sistemul cardiovascular, vei reduce stresul, dar va creşte şi imunitatea. Atunci când îţi vei găsi o activitate care să îţi placă nu vei mai fi tentată să renunţi după câteva şedinţe.
-
Consumă cât mai multe citrice
Citricele sunt o sursă foarte importantă de vitamina C. Pentru a beneficia cât mai mult de proprietăţile acestora consumă-le în stare crudă sau mai ales sub formă de suc. Acestea îmbunătăţesc sistemul imunitar.
-
Consumul de cât mai multe alimente ce au proprietăţi antioxidative
Printre cei mai puternici antioxidanţi întâlnim resveratrolul, ce este întâlnit în fructul, dar şi în coaja strugurilor roşii. Acesta este mai puternic de patru-cinci ori decât betacarotenul, de 20 de ori mai puternic decât vitamina C şi chiar de 50 de ori mai puternic decât vitamina E. Pe lângă îmbunătăţirea imunităţii, antioxidanţii ajută şi la tratarea bolilor cardiovasculare, articulare, scad colesterolul, luptă împotriva îmbătrânirii şi a afecţiunilor alergice şi inflamatorii.
-
Cură cu Echinaceea
Prezintă efecte ce conduc la întărirea sistemului imunitar. Echinaceea accelerează vindecarea şi combate infecţiile.
-
Elimină stresul
Stresul este considerat unul dintre cei mai mari inamici ai imunităţii. Pentru a elimina stresul, să dormi câtre șapte-opt ore, pentru ca organismul să îşi recapete energia necesară. Fă-ţi şi un masaj antistres cu unt de mango, ghimbir şi portocale.
-
Consumă mierea de Manuka
Aceasta este considerată a fi unul dintre antibioticele naturale cele mai puternice; prezintă şi efect antibacterian, antiviral, antiinflamator, antiseptic şi antioxidant.
-
Pregăteşte-ţi un cocktail delicios
Amestecul de fructe goji cu iaurt, câteva frunze de mentă şi zeama de la o jumătate de lămâie vor conduce la o alcalinizare a sângelui. Pentru diversificare, poţi adăuga morcovi, mere sau fructe de pădure.
-
Cumpără kitul pentru imunitate
Acesta este format din suplimente alimentare de origine organică: vişine tropicale (bogate în vitamina C), echinaceea şi propolis.
-
Mergi la saună
Prin eliminarea toxinelor prin transpiraţie vei conduce la o creştere a imunităţii. Te vei bucura şi de o piele strălucitoare, celulita va fi şi ea eliminată treptat, chiar vei scădea în greutate treptat.
-
Detoxifiere
O altă metodă de eliminare a toxinelor este detoxifierea. Pentru aceasta ar trebui să ai în dietă un aport de fibre crescut, să foloseşti plante cu efect laxativ. E necesar să elimini produsele de origine animală, dulciurile, cafeaua, făinoasele şi să consumi mai multe fructe, dar şi legume în stare proaspătă sau sub formă de sucuri…
Oricare dintre aceste metode va duce la îmbunătățirea sistemului imunitar. Încearcă să folosești cât mai multe dintre aceste metode şi să ai cât mai multă grijă de sănătatea ta!