Beneficiile hreanului asupra sanatatii: intareste sistemul imunitar

Share

Beneficiile hreanului sunt cunoscute inca din cultura populara; bunicii nostri il foloseau in diverse licori, pentru a vindeca umflaturile aplicand tot felul de comprese pe baza de hrean. Hreanul nu este doar un excelent ingredient in bucatarie, ci si un medicament miraculos contra diverselor afectiuni.

Cuprins:

Beneficiile hreanului asupra sanatatii

Beneficiile hreanului sunt foarte numeroase, de la antiseptic, pana la anticancerigen. Un ingredient care isi merita un loc de cinste in bucataria ta, se poate gasi aproape oriunde in magazine sau supermaketuri si nici nu costa foarte mult.

Hreanul, un remediul al durerilor articulare

Mai demult, batranele de la sate preparau o licoare pe baza de hrean impotriva durerilor articulare. Se ia o sticluta de 250 de ml si se umple pe jumatate cu hrean proaspat scos din gradina si razuit. Dupa care, sticluta se umplea cu alcool sanitar si se lasa trei zile intr-un loc ferit de caldura si lumina. Dupa cele trei zile, licoarea era gata sa fie folosita pentru a calma durerile articulare sau reumatice.

Pasta de hrean este foarte benefica pentru cei care sufera de reumatism, se recomanda sa consumati minimum de doua ori pe saptamana preparate cu hrean. Pasta de hrean se poate aplica si extern, cu ajutorul unor comprese, pe suprafata locului unde simtiti durerea.

Tuse si bronsita

Hreanul este un excelent ingredient pentru tratarea bronsitei, a tuselor si a sinuzitei. Hreanul ajuta organismul sa elimine excesul de mucus; datorita faptului ca este iute, curata foarte bine sinusurile si le desfunda. Pentru tratarea rapida a tusei, o lingurita cu hrean ras amestecat cu miere te va ajuta sa scapi rapid de aceasta.

Hreanul este si un energizant excelent, natural si sanatos. Daca te simti mai tot timpul obosit si consumi multe energizante de baut sau cafea, includerea in meniu a hreanului te va face sa reduci cu mult consumul acestora. Hreanul se poate folosi in multe preparate, se potriveste perfect cu salatele si carnea. Incearca sa consumi mancaruri cu hrean cel putin de trei ori pe saptamana si nivelul energiei tale va creste foarte mult.

Hreanul imbunatateste memoria

Combate stresul si agitatia, imunatateste capacitatea de memorare si sprijina circulatia sangelui in creier. Daca ai un program incarcat si esti mai tot timpul stresat, hreanul trebuie sa fie nelipsit in alimentatia ta, datorita complexului de vitamina B care sprijina sistemul nervos, pentru o buna functionare. O lingurita de miere cu hrean iti va prinde excelent inaintea unui examen sau a sustinerii unui proiect important; pe langa toate acestea, iti va reimprospata si respiratia.

Hreanul, noul inamic al cancerului

Hreanul intareste sistemul imunitar si lupta impotriva substantelor cancerigene care patrund in corp si conduc la aparitia cancerului. Hreanul protejeaza organismul chiar si de factorii daunatori externi precum poluarea, care pot duce la aparitia cancerului de piele sau de plamani. Hreanul contine cantitati foarte mari de glucosinolate, enzime care cresc rezistenta organismului uman, previne si lupta impotriva cancerului si al tumorii…

Hreanul este o sursa importanta de antioxidanti si vitamina C, indispensabila sistemului imunitar si circulator. Mai contine minerale importante precum fier, calciu, magneziu si potasiu.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news