Împotriva hiperacidității beți ceai de salcâm

Share

Creșteri ale acidității gastrice (hiperaciditate) apar frecvent în cazul ulcerului stomacal. Principalele semne ale acestei disfuncții sunt arsurile în capul pieptului (epigastru) şi durerile de stomac. Dacă vă confruntați deseori cu asemenea probleme, înseamnă că mâncați mult prea repede, vă balonați ori sunteți permanent nervoși. O cură cu vitamina D2, magneziu şi calciu, vă va fi de un real folos. De asemenea, următoarele ceaiuri vor veni în ajutorul dvs.

Împotriva hiperacidității beți ceai de salcâm

Infuzie de flori de salcâm. Turnați peste două lingurițe de flori o cană cu apă clocotită. Lăsați zece minute, apoi strecurați. Beți două căni de ceai pe zi, între mese. Calmează senzația de arsură.

Infuzie de frunze de zmeur. Puneți peste o linguriță de frunze uscate şi bine mărunțite o cană cu apă clocotită. Acoperiți vasul pentru zece minute, apoi strecurați. Beți două-trei căni zilnic. Ceaiul contribuie la micșorarea acidității gastrice…

Ceai complex. Faceți un amestec din 25 g semințe de fenicul, 50 g rădăcină de nalbă mare, 25 g flori de nalbă de pădure, 25 g frunze de roiniță, 50 g coada-șoricelului, 25 g flori de violete. Puneți la o cană de apă clocotită o linguriță de amestec. Lăsați să se infuzeze 15 minute. Strecurați şi beți câte o cană, după fiecare masă.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news