Home SANATATEMEDICINA PREVENTIVA Osteopatia – pentru o mai bună mobilitate

Osteopatia – pentru o mai bună mobilitate

autor Elena Yvette
526 views

Printre cauzele durerilor de spate se numără şi anumite „deranjamente” minore ale discurilor dintre vertebre, care au rolul de a amortiza şocurile cauzate de mişcările coloanei. Aceste mici deplasări se produc în urma poziţiilor incorecte sau eforturilor brutale ce „irită” nervii şi duc la apariția durerii. Manipularea coloanei vertebrale prin procedeele specifice acestei terapii duc de cele mai multe ori la ameliorarea simptomelor.Osteopatia - pentru o mai bună mobilitate

Principiul de bază

Majoritatea tulburărilor funcționale de care suferim sunt din cauza lipsei de mobilitate sau blocajelor articulare, spun specialiștii.

Cum se derulează o ședinţă?

Diagnosticul se dă în urma palpării intregului corp, nu doar a coloanei vertebrale. Practicianul reuşeşte să pună în evidenţă zonele responsabile de apariţia durerii, detectând mici anomalii la nivelul oaselor, muşchilor sau tendoanelor. Rolul său este de a debloca ansamblul articulaţiilor vertebrale, prin aceste manipulări mai fine sau mai ferme. Tehnicile favorizează relaxarea musculară şi restabilesc libertatea de mişcare a articulaţiilor, al căror blocaj se află la orginea suferinţelor.

Indicaţii
Torticolis, lumbago, dureri ale coloanei în general…

Durerile reumatismale necomplicate ale spatelui şi ale altor articulaţii constituie o bună indicatie, dacă sunt de origine mecanică. În schimb, durerile inflamatorii nu se tratează prin această metodă. Osteopatia este eficientă şi în traumatismele mici sau în completarea altor tratamente mai mari, de pildă, după o intervenție chirurgicală.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed