Home Roșiile previn cancerul cavității bucale

Roșiile previn cancerul cavității bucale

Data publicării: Data actualizării:
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/03/rosii.jpg

Teste noi de laborator confirmă încă o dată faptul că licopenul si betacarotenul, doi carotenoizi care se găsesc în roșii, morcovi şi alte legume de culoare galbenă si portocalie, au proprietatea de a reduce riscul unor tipuri de cancer.

rosii

În cadrul unui experiment efectuat de cercetătorii israelieni, celulele canceroase prelevate din tumori ale cavităţii bucale au fost incubate împreună cu diverse concentraţii de licopen si betacaroten, constatându-se o puternică acţiune de inhibare a înmulţirii celulelor canceroase în cazul licopenului si o actiune de acelasi gen, dar mai moderată, în cazul betacarotenului… Un motiv în plus pentru a consuma mai multe legume!

Citește și: Copilul nou-nascut si grija necesara

Abonează-te pe:Yve.ro news

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră de către acest site web

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies