Home SANATATENefrologie Cum putem scăpa de pietre la rinichi fără intervenția medicului

Cum putem scăpa de pietre la rinichi fără intervenția medicului

autor Elena Yvette
1,5K views

Cu siguranță nimănui nu îi face plăcere să facă vizite medicului și, de aceea, oamenii preferă uneori să găsească leacuri naturiste împotriva bolilor. Chiar și atunci când vine vorba de tratarea pietrelor apărute la nivelul rinichilor, oamenii preferă să prevină o posibilă operație apelând la tot felul de tratamente naturiste sau care sunt făcute în casă.

Cum-putem-scăpa-de-pietre-la-rinichi-fără-intervenția-medicului

Află cum te poți scăpa de pietrele de la rinichi fără ca medicul să intervină în această privință.

Consumă cât mai multe ceaiuri

Ceaiurile cu efect diuretic sunt cele mai indicate pentru a te putea scăpa de pietrele de la rinichi.

Printre cele mai recomandate plante pentru aceste ceaiuri sunt cele de: mesteacăn, cozi de cireșe, coada-calului, urzică și ienupăr.

Dacă pietrele sunt de dimensiuni destul de mici, ceaiurile diuretice sunt cele mai recomandate pentru a le putea elimina pe cale naturală, fără a fi nevoie o intervenție din partea medicilor.

Acestea se prepară în mod normal și nu sunt necesare cantități foarte mari de plante. Este indicat să consumați cât mai multe ceaiuri de acest tip, astfel pietrele vor fi eliminate mult mai rapid.

Folosește piperul ca un condiment de bază

Piperul sub formă de boabe este un bun tratament natural care ajută la eliminarea calculilor renali. Aceștia sunt deseori blocați pe calea tractului urinar, iar boabele de piper par a fi un bun stimulent care ajută la eliminarea lor.

Dacă nu le puteți consuma goale, puteți folosi stafide, acestea din urmă fiind de foarte mare folos la absorbția substanțelor care aduc beneficii organismului.

Este indicat să urmați un tratament cu aceste boabe pe parcursul a zece zile, începând cu o singură boabă, iar apoi adăugând de la o zi la alta câte una în plus.

Sucul „minune” preparat în bucătărie

Acest suc este foarte ușor de preparat și pare a fi și el de mare ajutor în eliminarea pietrelor de la rinichi.

Iată de ce ai nevoie pentru a-l putea prepara: o portocală, o lămâie și aproximativ patru felii de pepene roșu. Dacă ai la îndemână un blender ar fi foarte util, sucul fiind preparat mult mai ușor cu ajutorul acestuia.

Lămâia, prin conținutul foarte bogat de acid citric, ajută la dizolvarea pietrelor, precum și portocala, doar că aceasta din urmă are un conținut mai redus de acid citric decât cel al lămâii.

Pepenele roșu este renumit pentru conținutul mare de apă și pare a fi cel mai eficient pentru eliminarea calculilor renali, iar pe lângă acest aspect are și un conținut mare de potasiu, care la rândul lui este un ajutor pentru eliminarea pietrelor.

Apelează la tinctura de ienupăr

Această tinctură are o puternică acțiune antiseptică, antispastică, cicatrizantă și, nu în ultimul rând, diuretică. Nu este indicat să fie consumată pe o perioadă mai lungă de patru săptămâni și se administrează prin diluarea a 20-25 de picături într-o cantitate de aproximativ 50 de mililitri de apă, de trei ori pe parcursul unei zile.

Dacă sunteți însărcinată sau suferiți de diabet, nu este indicat să urmați un astfel de tratament…

Acestea sunt doar câteva dintre tratamentele naturiste care pot ajuta organismul în combaterea pietrelor la rinichi. Există și alte variante, însă cele sus menționate sunt unele dintre cele mai cunoscute și mai ușor de urmat.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed