HomeSANATATEOrl Sinuzitele

Sinuzitele

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/07/Sinuzitele.jpg

Sinuzitele se produc in situatiile in care sinusurile persoanei in cauza se irita sau se umfla. De cele mai multe ori, infectiile de acest tip, sinuzitele, sunt consecintele unor raceli sau ale unor crize specifice alergiilor diverse.

Sinuzitele sunt afectiuni foarte des intalnite, comune am putea spune, afectiuni care pot fi tratate cu usurinta. In situatia in care pacientul raceste si prezinta simptome specifice sinuzitei, simptome si semne care nu dispar in termen de zece zile, cu atat mai mult cu cat vorbim despre un copil, trebuie sa se consulte cat mai curand posibil medicul specialist.

Simptomele specifice sinuzitelor

In cazul copiilor, sinuzitele vor provoca semne si simptome precum cele specifice racelii, simptome ca nasul infundat, secretii nazale si febra. Dar iata care sunt cel mai des intalnite simptome si semne specifice sinuzitelor:

  • pacientul are o tuse seaca ce nu se amelioreaza dupa o saptamana de la aparitia simptomelor racelii;
  • pacientul face febra;
  • persoana respectiva acuza dureri dentare si dureri la nivelul urechilor;
  • de asemenea, pot aparea dureri la nivelul stomacului, dureri de cap foarte puternice si dureri oculare.

Prevenirea in cazul sinuzitelor

Spre a preveni micul pacient de diagnosticul de sinuzita, este necesar sa se schimbe anumite aspecte din viata acestuia. Drept urmare, se recomanda ca aerul din incaperi sa nu fie unul uscat, ci un pic mai umed, fiind necesar un umidificator pentru a asigura conditiile corespunzatoare.

Tratamentul in cazul sinuzitelor

Trebuie stiut ca sinuzitele nu sunt contagioase si ca acestea, de cele mai multe ori, se trateaza pe baza unui tratament medicamentos prescris de medicul specialist. Medicamentele sunt adesea antibiotice.

Nu uitati, asadar, in cazul in care copilul prezinta simptomele de mai jos, este necesar sa consultati un medic specialist de urgenta:

  • pacientul este inca racit desi au trecut zece zile;
  • raceala se agraveaza la o saptamana, in loc sa dispara.

De asemenea, in cazul in care copilul acuza durere in obraji, febra sau se observa o stare deteriorate a micului pacient, se recomanda sa mergeti la medicul de familie cat mai curand posibil…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed