HomeSANATATEPsihiatrie Ce e depresia?

Ce e depresia?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 971 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/04/depresia1.jpg

Este cunoscut faptul ca exista multe persoane care sufera de depresie, aceasta fiind prima cauza a dizabilitatii celor cu varste intre 16 si 46 de ani. Insa, exista numeroase mituri cu privire la cei afectati, unele adevarate, iar altele false:

depresia

Depresia nu e o boala adevarata

La fel ca si inima, ficatul sau oricare alte organe, creierul se poate imbolnavi, iar substantele chimice prezente aici pot reglementa felul in care unii oameni gandesc, actioneaza sau simt. Daca echilibrul substantelor este modificat, persoana respectiva poate ajunge sa sufere de depresie. Din nefericire, depresia duce la sinucidere. Aproximativ 75% dintre sinucideri au loc din cauza acestor depresii.

Toate persoanele depresive sunt triste

Depresia vine odata cu diferite manifestari, iar una dintre ele este tristetea, dar mai exista si panica, griji sau anxietate, majoritatea persoanelor ascunzandu-si aceste semne cu un zambet.

Persoanele care sufera de depresie au un caracter slab

Depresia nu are nicio legatura cu caracterul cuiva, ci este o conditie medicala despre care cele mai multe persoane aleg sa nu vorbeasca si ajung adesea mai tarziu la un speciaist, deoarece nu sunt constienti de faptul ca sunt bolnavi.

Majoritatea persoanelor depresive nu au cum sa fi ajutate

Depresia poate fi tratata corespunzator in proportie de 90% dintre cazuri, cu o serie de medicamente, dar si cu terapie. Din nefericire, majoritatea persoanelor nu apeleaza la ajutorul specialistilor si nici nu se trateaza in mod corect…

Sinuciderea cauzata de depresie apare brusc

Conform studiilor, 80% dintre cei care au avut tentative sinucigase sau chiar o fac, ofera diferite semne atat prietenilor cat si familiei insa atunci cand vorbesc despre aceste ganduri, de cele mai multe ori nu sunt tratati cu seriozitate.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed