Home SANATATEsanatatea intima Cele mai noi metode contraceptive

Cele mai noi metode contraceptive

autor Elena Yvette
350 vizualizari

Pilula este cel mai raspandit mijloc contraceptiv din ultimii 35 de ani, iar in ziua de azi sunt disponibile si alte metode, mai noi. Noile metode de contraceptie sunt implantul, inelul si plasturele contraceptiv – acestea ofera aceeasi siguranta, mai putine riscuri de sanatate si mult mai mult confort.

Cele mai eficiente metode contraceptive

1. Implantul

Implantul contraceptiv este precum un betisor subtire ce se insereaza sub piele, iar modul sau de functionare este bazat pe eliberarea unei substante care va bloca ovulatia. Are aceasta forma deoarece este foarte usor de instalat si atunci cand va fi cazul, tot la fel de usor de retras, fiind nevoie de o mica incizie de 2 cm, realizata sub anestezie locala.

Cel mai bun „efect” al implantului il reprezinta faptul ca nu mai este necesara administrarea pilulei si se recomanda femeilor care nu pot lua anticonceptionale. Foarte rar exista efecte secundare, la una din cinci femei, putand fi deranjat ciclul si vor putea aparea sangerari in afara menstruatiei. Acest implant va oferi o eficacitate maxima timp de trei ani.

2. Plasturele contraceptiv

Dupa ce au aparut plasturii anti-fumat, a venit si randul celor contraceptivi, care se lipesc abdome, fese sau brat. Un plasture va fi „valabil” timp de o saptamana, iar contraindicatiile sunt identice cu cele ale pilulei: nerecomandat celor care fumeaza, cardiacelor sau cele ce sufera de hipertensiune.

Fata de pilula, acest plasture nu va provoca greturi, deoarece nu va ajunge pana la ficat, iar eficacitatea este considerata mai mare din simplul fapt ca o pilula se mai uita sa fie admnistrata.

3. Inelul

Este un inel subtire pe care femeia il asaza in vagin, la fel ca pe un tampon igienic in ziua in care a debutat menstruatia…

Dupa ce este aplicat, inelul va elibera incet incet un estrogen si un progestativ. Hormonii vor fi absorbiti de mucoasa vaginului ovulatia va fi blocata si se utilizeaza cate un inel pe saptamana. Acesta este folosit de femeile care in mod normal utilizeaza pilula si are avantajul, la fel ca si celelalte doua variante, ca nu se uita.

O persoană din trei are PARAZIȚI! Ușor de verificat! Doar ridică brațul și...

Obezitatea este dușman! Ai nevoie de asta pentru a pierde 10 kg în 1 lună...

În interiorul fiecărei persoane cu papiloame, se înmulțesc helminți care îi mănâncă.

A scăpat de durerea coloanei vertebrale în 13 secunde

Uite! Slăbim fără diete! Pierzi 10 kg într-o lună, dacă înainte de culcare...

Un parazit periculos cauzează papiloame pe corp! Totuși, el poate fi distrus

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies