HomeSANATATEsanatatea intima Cum prevenim alergiile intime?

Cum prevenim alergiile intime?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 968 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/Cum-prevenim-alergiile-intime.jpg

Despre alergii

Alergiile intime se dezvolta in urma actului sexual, precum alergiile la sperma sau cele cauzate de latex, lubrifianti sau spermicidele prezervativelor, iar simptomele pot fi locale sau pe tot corpul.

Cum prevenim alergiile intime

Tipuri de alergii

Alergia cauzata de lichidul seminal este foarte rara, dar si deosebit de grava. Prima semnalare a cazului a fost in 1957. Atat femeile, cat si barbatii, pot avea alergie la lichidul seminal, care este compus din spermatozoizi si lichidul in care se afla acestia. Aceasta substanta contine secretiile prostatei si ale uretrei, iar elementele chimice din aceste glande stau la baza alergiilor provocate de lichidul seminal.

Elementele chimice si proteinele din lichidul seminal sunt substante necunoscute si, din acest motiv, sistemul imunitar le poate percepe ca pe niste invadatori, fapt care declanseaza alergia. Unele medicamente (penicilina) si unele alimente (alunele de padure) pot declansa, de asemenea, astfel de alergii.

Poti avea alergie la sperma unui singur partener sau la sperma tuturor partenerilor, iar unii barbati pot avea alergie la propria sperma insa este ceva mult mai rar intalnit. Alte alergii intime sunt cauzate de materialele prezervativului (latex) sau a diafragmei, si exista persoane care pot fi alergice la spermicide sau lubrifianti.

Cum le poti preveni?

•  Alergia la sperma poate fi evitata prin simpla folosire a unui prezervativ.

•  Alergia cauzata de latex, prin folosirea unui prezervativ realizat din poliuretan.

•  Alergia la spermicide poate fi prevenita prin folosirea unui prezervativ care nu contine o astfel de substanta.

•  Alergia cauzata de lubrifianti, poate fi prevenita prin alegerea unui alt tip de lubrifiant…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed