Cum se face corect igiena intimă?

Share

Orice femeie are grija de sanatatea trupului si ar trebui sa adopte o dieta sanatoasa, dar nu trebuie omis vaginul, pentru ca face parte din corpul nostru si are nevoie de igiena si de o ingrijire speciala. Iata cateva lucruri pe care este bine sa le stii si sa le pui in practica, deoarece sunt usoare si simple:

igiena intima

1. Sanatatea generala are legatura cu un vagin sanatos, asa ca este indicat sa mananci mai mult iaurt si mai putin zahar in cursul unei zile, pentru ca acesta contine mai multe bacterii care sunt benefice.

2. Infectiile vaginale au loc din cauza cumularii transpiratiei si a grasimii, iar daca te vei spala des, vei putea evita acest lucru. Insa, trebuie sa ai grija sa nu faci spalaturi interne cu regularitate, deoarece poti afecta flora bacteriana a vaginului, care se lubrifiaza si se curata singur.

3. Nu trebuie sa uiti de prezervative, care vor ajuta sa iti pastrezi sanatatea si te vor proteja si de eventualele sarcini nedorite sau boli cu transmitere sexuala.

4. Lenjeria intima trebuie sa fie din bumbac, deoarece acesta permite aerului sa circule; in caz contrar, pielea se va simti incoltita.

5. Ai grija sa nu lasi un tampon pentru mai mult de sase ore, pentru ca acesta poate cauza un sindrom toxic.

6. Desi femeile se dau in vant dupa lotiuni de corp si geluri parfumate, acestea nu sunt recomandate si ar trebui evitate.

Un vagin sanatos se mentine printr-o igiena simpla si regulata. Nu trebuie uitate doua reguli:

• sangerarea vaginala nu este un semn rau, doar atunci cand are loc de mai multe ori;

• curatarea vaginului este simpla si se realizeaza cu apa calda (nu fierbinte) si un prosop din bumbac…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news