HomeSANATATEsanatatea intima Spuneți „NU” plasturelui contraceptiv

Spuneți „NU” plasturelui contraceptiv

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,1K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/Spuneți-NU-plasturelui-contraceptiv.jpg

Multe femei au renutat la pastile pentru a utiliza plasturele contraceptiv, inca de la aparitia sa din 2002, insa studiile noi prezinta faptul ca acesti plasturi au o multime de efecte secundare periculoase, care sunt ascunse de catre producatori.

Spuneți NU plasturelui contraceptiv

Intre 2002 si 2004, plasturele a provocat de circa 12 ori mai multe accidente vasculare fata de pastila, si este de 18 ori mai periculos, pentru ca risca sa apara cheaguri de sange.

Estrogenul este eliberat in cantitati mari, cu circa 60% mai multe decat la o pilula, iar acest lucru este cauza efectelor negative. Acest estrogen ramane in sange, daca este utilizat plasturele, in timp ce, in cazul pilulei, se dizolva. In 2009, o studenta din SUA, care nu a mai avut probleme de sanatate, a decedat in propria camera de camin, dupa ce a folosit acest plasture.

Mai multi specialisti au efectuat teste si au ajuns la concluzia ca toate metodele de contraceptie prezinta vreun risc sau altul, dar plasturele este cel mai periculos si nu se recomanda femeilor tinere cu istoric de accidente vasculare, cheaguri de sange sau care au suferit un infarct miocardic, precum nici fumatoarelor…

Mai multi cercetatori afirma ca plasturele ar fi ultimul contraceptiv pe care l-ar recomanda si l-ar sugera doar femeilor care uita tot timpul de pilula insa doar dupa ce acestea sunt informate asa cum trebuie despre toate efectele pozitive sau negative. Riscul formarii unui cheag de sange este comun la utilizarea plasturelui, dar, de obicei, nu poate fi fatal.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed