HomeSANATATEsanatatea intima Vezi aici si acum cand este bine sa faci copii!

Vezi aici si acum cand este bine sa faci copii!

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/09/Vezi-aici-si-acum-cand-este-bine-sa-faci-copii.jpg

Aducerea pe lume a unui nou membru al familiei poate fi un lucru destul de stresant, chiar daca va fi cel mai bun ce ti se va intampla vreodata. Ai de pus in ordine toate gandurile si, mai ales, toate legaturile actuale cu partenerul de viata, pentru a-i asigura nou-nascutului un mediu cat mai prielnic dezvoltarii armonioase. Si, nu in ultimul rand, sa nu uitam de situatia materiala, care este si ea foarte importanta, deoarece viitorul celui mic trebuie si el cat de cat asigurat.

Cand vorbim despre toate aspectele de mai sus, o facem cu gandul ca varsta la care trebuie sa luam in considerare dorinta conform careia un bebelus ne-ar putea sta in brate si ne-ar inveseli viata, nu trebuie sa fie nici prea frageda insa nici inaintata.

Un studiu recent a fost facut pe un esantion de cateva sute de doamne si domnisoare care au fost intrebate despre toate detaliile referitoare la sarcina, nastere, dar mai ales partener si varsta la care acest lucru ar trebui sa se intample.

Avand in vedere ca, in ultimul timp, generatia noastra si cea anterioara nu s-au mai aruncat cu capul inainte cand vine vorba de numarul copiilor, raspunsurile s-au cam asemanat intre ele, deoarece aproximativ toate doamnele si domnisoarele isi doresc o cariera sau cel putin un confort material, inainte de a lua aceasta decizie care le va schimba viata.

Mai bine de jumatate dintre acestea au afirmat ca nu-si doresc un copil pana la varsta de 30 ani, 35% s-au lasat aproape convinse de parteneri si au avut sau vor avea parte de un asemenea dar pana in 25 ani, iar 5% ne-au uimit cu raspunsul negativ, ca nu isi doresc copii si nu vor avea niciodata, indiferent de ce si-ar dori persoana iubita.

Medicii specialisti ne recomanda sa nu amanam acest eveniment la nesfarsit si sa nu lasam timpul sa treaca prea mult, deoarece organismul nostru nu este intotdeauna in asentimentul nostru. Ar trebui sa lasam lucrurile sa curga de la sine, caci problemele de fertilitate vor aparea odata cu depasirea varstei de 28-29 ani…

Chiar daca multe dintre noi isi doresc sa urmeze modelul hollywoodian, in care copiii ar trebui sa-si faca aparitia dupa varsta de 35-40 ani, nu va recomandam acest lucru, nici noi si nici medicii, deoarece poate fi prea tarziu, ori nu veti mai reusi sa va bucurati prea mult de momentele petrecute alaturi de copii, asa cum ati fi facut-o poate chiar la 25 ani.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed