Home SANATATESarcina Cauzele si tratamentul impotriva sindromului oboselii cronice

Cauzele si tratamentul impotriva sindromului oboselii cronice

autor Elena Yvette
900 views

Sarcina reprezinta o etapa marcanta din viata unei femei, o etapa care schimba radical tabieturile si prioritatile familiei. Sindromul oboselii cronice este una din complicatiile care apar adesea la proaspetele mamici.

sindromului oboselii cronice

Sindromul oboselii cronice este cauzat de latura hormonala modificata de sarcina, de depresia pricinuita de sarcina si de eforturile nemasurate ale viitoarei mamici.

Perioada in care sindromul oboselii cronice isi are apogeul este reprezentata de ultimele trei luni de sarcina din cauza disconfortului provocat de apropierea nasterii bebelusului.

Femeile care sunt diagnosticate cu acest sindrom inainte de a ramane insarcinate isi fac griji in privinta unei viitoare sarcini.

Cauzele sindromului oboselii cronice in timpul sarcinii

Oboseala de natura cronica in timpul sarcinii poate fi cauzata de dereglarile hormonale care apar din pricina sarcinii si dezvoltarii fatului, dar poate aparea, de asemenea, din cauza lipsei de vitamine necesare in aceasta perioada a femeii sau din pricina consumului exagerat de dulciuri.

Un alt aspect care poate duce la sindromul oboselii cronice in timpul sarcinii poate fi reprezentat de anemie. Anemia isi face simtita prezenta prin vertij, respiratie greoaie, dureri de cap foarte dese, oscilatii ale temperaturii corpului.

Tratamentul impotriva sindromului oboselii cronice in timpul sarcinii

Dat fiind ca medicamentele pot influenta evolutia si dezvoltarea fatului, se recomanda metodele de tratare a sindromului oboselii cronice in timpul sarcinii de tip alternativ.

Asadar, se recomanda urmatoarele:
•    odihna la pat reprezinta un aspect existential pentru viitoarele mame;
•    o alimentatie bogata in fier, magneziu, cupru, crom si potasiu va ajuta viitoarea mama sa aiba un sistem nervos sanatos, la fel ca si cel muscular, plus ca o va ajuta pe femeie sa isi intareasca organismul si sa se apere de anemie si depresie;
•    alimentatia bogata in vitaminele B va contribui la diminuarea semnelor specifice oboselii cronice din timpul sarcinii, de aceea este ideal consumul de ceaiuri de patrunjel, hrean, curcuma, ceai verde sau de ghimbir;
•    remediile care ajuta femeia si o sustin sunt ovazul, sunatoarea si lucerna, inducandu-i acesteia o stare debordanta de optimism…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed