Home SANATATEStomatologie Solutii bune pentru respiratia urat mirositoare

Solutii bune pentru respiratia urat mirositoare

autor Elena Yvette
722 views 1 minute timp de citit

Cel putin 50% din populatie a avut la un moment dat probleme cu respiratia urat mirositoare. Cauza este acumularea de bacterii din cauza resturilor de mancare ce dau acest miros neplacut in gura. Bacteriile se ascund pe limba, iar dimineata este cel mai rau moment, pentru ca gura a stat uscata toata noaptea. Acesta este motivul aparitiei respiratiei urat mirositoare.

Solutii bune pentru respiratia urat mirositoare

Cauzele aparitiei respiratiei urat mirositoare:

Principala cauza este mancarea, dar si lipsa ei. Intervalul ce trece intre mese lasa bacteriile sa se adune in gura, iar saliva nu le poate spala in timp util. Si anumite pastile reduc producerea salivei. Cum rezolvi asta? Mesteca guma fara zahar sau incearca bomboane cu menta, care te scapa de gura uscata.

Respiratia urat mirositoare nu este mereu ceea ce pare. Cand alimente precum ceapa sau usturoiul sunt absorbite de ficat, mirosul lor se transmite in respiratie. Daca mirosul urat apare cand respiri pe nas, inseamna ca problema este altundeva si afecteaza corpul ca intreg, putand indica boli ale ficatului sau diabet.
Cu o igiena orala buna, respiratia urat mirositoare poate fi in totalitate controlata.

Prevenirea respiratiei urat mirositoare

Iata cateva sfaturi:

Periaza limba. 60% din cazurile de respiratie urat mirositoare sunt din cauza placii acumulate pe limba. Pentru a evita asta, trebuie sa iti perii limba in fiecare zi…

Clateste. Cele mai multe ape de gura folosesc alcoolul pentru a distruge bacteriile. Dar nu este neaparat cea mai buna varianta. O data pe zi ar fi indicat sa folosesti o solutie care contine clorura de zinc.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies