Home Diete de slabitCum sa slabesti rapid Top 5 diete pentru 2017

Top 5 diete pentru 2017

autor Elena Yvette
109 vizualizari

Diete sănătoase, care dau rezultate, nu sunt usor de găsit. Multe femei se confruntă cu kilogramele în plus și își doresc să scape de ele cât mai repede și sigur. De-a lungul timpului s-au format multe diete însă nu toate au menținut corpul sănătos și nu au avut un efect de lungă durată.

Top 5 diete pentru 2015

Femeile vor diete sănătoase care dau rezultate, pentru a fi sigure că arată bine și se simt bine în același timp. Viața dezordonată, stresul și problemele de zi cu zi epuizează organismul, de aceea este important ca o dietă să conțină tot ceea ce corpul uman are nevoie să preia pentru a funcționa corect.

Dieta Sonomă

Aceasta dietă sănătoasă va avea rezultate garantate datorită faptului că se bazează mult pe legume și proteine slabe. Este o dietă simplă și se realizează în trei faze. Deși prima fază pare una dură, această dietă are o dificultate medie.

Faza întâi
Trebuie să eviți grăsimile saturate, prăjelile, alcoolul și dulciurile. Alimentele permise în acestă fază sunt proteinele slabe, pastele, ouăle, unele produse lactate degresate, fasolea, carnea de pui, produsele din soia. De asemenea, în această fază mâncarea poate fi gătită cu puțin ulei de măsline. Sunt interzise produsele fast food, sucurile acidulate și untul.

La micul dejun se pot consuma ouă, pâine prăjită, cereale cu lapte sau iaurt degresat. La prânz se consumă, în principiu, alimente bogate în proteine la care se adaugă o porție de legume fierte sau coapte, iar la cină se poate consuma iaurt cu fructe sau cereale. De asemenea, este permisă și o gustare pe zi, care să conțină fructe și iaurt degresat.

Faza a doua
Aceasta este considerată cea mai importantă fază din dietă. Această fază durează până când persoana care o ține ajunge la greutatea dorită. Alimentele sunt mâncate în cantități mai mari decât în etapa anterioară. În această fază se pot mânca mai multe fructe și legume.

La micul dejun se pot consuma aceleași produse ca în prima fază. Se pot adăuga acum mai multe fructe cum ar fi cele de pădure sau merele. La prânz se pot consuma mai multe legume decât în prima fază, dar nu și carne. La cină se pot consuma iaurt, fructe, legume și cereale. În această fază, drept gustare se poate consuma puțină ciocolată amăruie de trei ori pe săptămână.

Faza a treia
Această fază are rolul de a menține greutatea corporală dobândită în faza a doua. Va dura pentru totdeauna și va fi mult mai permisivă decât fazele anterioare. În această fază sunt permise și alimentele de pe lista interzisă, însă doar din când în când. Acum se pot adăuga cantități mai mari de fructe și legume. Se recomandă ca alimentele procesate să fie evitate pe cât de mult posibil.

Dieta cu fructe și legume

Această dietă trebuie ținută doar o scurtă perioadă. Persoanele care au anumite deficiențe nutriționale nu trebuie să o urmeze. Se recomandă ca cei care doresc să țină această dietă să fie persoane care mănâncă, în general, multe legume și fructe. Dieta este una care va da rezultate de lungă durată doar dacă cel care o va ține își va schimba obiceiurile alimentare. Se poate consuma doar carne slabă la cină, dar sunt permise și lactatele.

Micul dejun constă, în general, în sucuri de fructe sau salate de fructe. Prânzul poate fi format din platouri de legume și salate mai consistente, iar la cină se pot consuma ciorbe de legume, salată Caesar și sucuri proaspete. Sunt permise două gustări. Prima este formată din sucuri proaspete, iar a doua trebuie luată la trei ore după cina și va fi formată doar din fructe.

Dieta de post

Dieta de post te scapă de trei kilograme în doar șapte zile. Această dietă, deși este sănătoasă și va da rezultate garantate, nu trebuie ținută o perioadă lungă, deoarece nu este foarte bogată în proteine. Se bazează în principiu pe legume, însă această dietă ne permite să mâncăm pâine prăjită și miere.

Micul dejun poate fi format dintr-o salată de fructe, pâine prăjită cu miere, legume și brânză de soia (tofu). La prânz vor fi consumate supe cum ar fi supa de lobodă sau cea de praz. Pe lângă aceste supe vor fi consumate și mâncăruri de legume precum fasolea, boabele de linte și roșiile. Cina va consta în legume fierte și pâine; poate fi băută și o limonadă cu miere.

Dieta sănătoasă de 17 zile

Se realizează în trei cicluri care durează 17 zile. Se pot elimina aproximativ zece kilograme. Este o dietă sănătoasă care dă rezultate.

În prima parte a dietei se vor consuma cărnuri slabe, legume și fructe. Fructele se vor consuma înainte de ora 14:00, sub forma unor gustări. Sunt permise fructele de pădure, citricele, merele. Este permisă o cantiate redusă de ulei de măsline. Nu vor fi consumate mai mult de 1.200 de calorii pe zi.

În a doua parte a dietei se va accelera metabolismul. În această perioadă vor fi consumate 1.500 de calorii zilnic. Grăsimile vor fi reduse și se vor adăuga și carbohidrați. În această perioadă se va putea consuma carne de vită și de porc, pe lângă celelalte produse consumate în ciclul anterior.

A treia parte va fi de stabilizare a obiceiurilor alimentare. Pot fi consumate gustări puțin mai consistente, multe fructe, dar și cereale integrale.

Partea a patra este pe viață și este mai permisivă. Se pot consuma alimente interzise doar în weekenduri; se recomandă și sportul, cel puțin 150 minute pe zi.

Dieta care te slăbește peste noapte

Această dietă, deși este neobișnuită, este extrem de sănătoasă și revigorantă. Se bazează, în principiu, pe consumarea anumitor alimente care vor îmbunătăți calitatea somnului și vor stimula secreția hormonului leptina, hormonul responsabil de apetitul omenesc.

Prima etapă durează o zi și constă doar în cosumarea sucurilor sau a smoothie-urilor de fructe. După această zi, te vei trezi mai ușoară cu un kilogram.

În a doua etapă sunt permise: carnea slaba de vită, de porc, pieptul de pui, fructele cum ar fi ananasul, fructele de pădure, iaurtul degresat. Este permis orice aliment care conține proteine, dar acesta trebuie consumat în cantități moderate. Se recomandă ca zilnic să fie consumate grăsimi sănătoase și lactate.

După ce vor fi încheiate cele șapte zile, ciclul se reia. Această dietă durează până când se va ajunge la kilogramele dorite. Este o dietă ușoară și dă rezultate…

Ți-a plăcut acest articol? Urmărește YVE.ro și pe Facebook! Comentează și vezi cele mai noi și interesante articole de pe YVE.ro.

Save

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies