Ciocolata nu este chiar atât de dăunătoare sănătăţii pe cât se crede în general. În anumite cazuri, ea poate fi chiar folositoare. Să renuntăm aşadar la ideile preconcepute si să vedem ce este adevărat si ce este fals si care este cea mai buna ciocolata.
Toate tipurile de clocolată sunt la fel
ADEVĂRAT/FALS Din punct de vedere nutriţional, deosebirile nu sunt foarte mari. Însă, gustul variază, cu siguranţă. Există ciocolată cu gust amărui şi o aromă mai puternică decât a celei cu lapte, de exemplu. Cu cât conţinutul de cacao este mai ridicat, cu atât gustul este mai puternic. O ciocolată de proastă calitate are în compoziţie ingrediente de diferite origini, al căror gust nu satisface întotdeauna.
Consumul de ciocolată poate duce la crize de ficat, la acnee si migrene
FALS Ciocolata este digerată foarte bine. Bineînţeles, persoanele ce asimilează mai greu grăsimea nu trebuie s-o consume în exces.Pe de altă parte, numeroase studii au demonstrat că nu influenţează deloc apariţia acneei.În plus, sunt foarte puţine persoanele ce fac alergie la acest produs. În ceea ce priveşte migrena, un agent biochimic prezent în ciocolată, feniletilamina, se pare că poate favoriza apariţia ei, dar ar trebui să se consume o cantitate enormă pentru ca acest fenomen să se producă.
În regimurile de slăbire este strict interzis consumul de ciocolată
FALS Cu un conţinut mediu de 500 cal.la 100 g, 30% grăsimi şi 57% zahăr, ciocolata nu este potrivită într-un regim de slăbire. Însă câte două bucăţele de două ori pe săptămână nu fac nimănui rău; în plus, vă vor ajuta să nu va simţiţi frustraţi din cauza regimului şi să-l abandonaţi. Iată de ce, din când în când, este chiar indicat să vă „îndulciţi” viaţa.
Clocolata întârzie procesul de îmbătrânire
ADEVĂRAT Studii recente au arătat că ciocolata conţine antioxidanţi capabili să stopeze procesul de îmbătrânire a celulelor, reducând şi riscul îmbolnăvirii de cancer. Rezultatele studiilor rămân să fie confirmate de experienţe viitoare.. conform celor relatate de verywellfit.com.
Ciocolata este un excelent agent antidepresiv
ADEVĂRAT Conţine o substanţă ce exercită o acţiune stimulantă asupra sistemului nervos. În plus, serotonina prezentă în ciocolată este folosită în farmacologie ca antidepresiv. De asemenea, conţine oligoelemente, cum ar fi magneziul, care au un efect de normalizare asupra sistemului nervos.
Citește și: Dieta fara carbohidrati si fara zahar in trei etape
Meet the Experts
- Dr. Sara Gottfried – Dr. Sara Gottfried este un expert în hormoni și autor, conectând nutriția cu echilibrul hormonal pentru o sănătate optimă. Lucrează cu clinici de medicină funcțională.
- Dr. Robert Lustig – Dr. Robert Lustig este un endocrinolog care studiază impactul zahărului asupra sănătății metabolice și bolilor cronice. Colaborează cu inițiative de sănătate publică.
- Dr. Kristi Funk – Dr. Kristi Funk este un specialist în cancerul de sân care promovează nutriția pe bază de plante pentru reducerea riscului de cancer. Colaborează cu fundații de prevenire a cancerului.
- Dr. David Perlmutter – Dr. David Perlmutter este neurolog și autor care se concentrează pe rolul nutriției în sănătatea creierului și prevenirea bolilor. Lucrează cu clinici de sănătate a creierului.
Niciun comentariu încă