HomeDiete de slabitNUTRITIE 15 întrebuinţări ale sării de masă la care nu te-ai fi gândit

15 întrebuinţări ale sării de masă la care nu te-ai fi gândit

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 793 views 9 minute timp de citit

Sarea este unul dintre condimentele alimentare cele mai vechi și folosite cel mai des la scară largă. Nu este foarte scumpă şi are nenumărate beneficii la care nu te-ai fi așteptat.

Acest articol te invită să arunci o privire asupra câtorva moduri surprinzătoare în care poţi folosi acest ingredient nelipsit din bucătărie.

1. Previne mucegaiul de pe draperiile de duş – spală draperia de la duş cu apă sărată atunci când o cumperi, iar acest lucru va ţine mucegaiul la distanţă.

Previne mucegaiul de pe draperiile de duş
2. Calmează muşcăturile de ţânţari – pentru a reduce mâncărimea cauzată de muşcăturile de ţânţari, pur şi simplu umezeşte vârful degetului cu apă, introdu-l în sare, iar apoi masează zona afectată cu amestecul obţinut pe deget.

Calmează muşcăturile de ţânţari
3. Redă strălucirea obiectelor din cupru – curățatul cuprului cu sare face minuni. Doar amestecă acest condiment cu oțet şi făină sau adaugă suc de lămâie şi freacă suprafața obiectelor.

Redă strălucirea obiectelor din cupru
4. Previne stropirea cu ulei – presară puţină sare în tigaia încinsă înainte de a pune carnea sau peştele la prăjit. Lucrul acesta va face uleiul încins să nu sară peste tot.

Previne stropirea cu ulei
5. Face lumânările să nu mai picure – o modalitate de a face orice fel de lumânare să nu picure este să o scufunzi într-o soluţie concentrată de sare, pentru câteva ore. După aceea, las-o să se usuce înainte de a o aprinde

Face lumânările să nu mai picure
6. Scapă de mirosul neplăcut al pantofilor – elimină mirosurile neplăcute ale pantofilor așezând în interiorul acestora niște cârpe pline de sare. Lasă-le să îşi facă treaba, iar pantofii tăi vor fi împrospătați în câteva ore. De asemenea, poți presăra sare în interiorul lor, scutură-i şi apoi aruncă sarea.

Scapă de mirosul neplăcut al pantofilor
7. Scapă de furnici – pentru a scăpa de furnici, combină sare şi apă în proporție de 1:4 într-o sticlă. Pulverizează această soluție în locurile în care se adună furnicile sau pur şi simplu presară sare peste acele zone.

Scapă de furnici
8. Pregătește vopsele sigure şi ieftine pentru copii – folosind ingrediente simple, poţi face propria vopsea pentru copiii tăi. Într-un bol, amestecă o cană de făină cu o cană de sare. Apoi, adaugă o cană de apă şi câteva picături de colorant alimentar.

Pregăteşte vopsele sigure şi ieftine pentru copii
9. Previne feliile de fructe de la a căpăta o nuanță maronie – păstrează feliile de fructe şi legume proaspete fără ca acestea să capete acea culoare maronie prin a le pune într-un bol umplut cu apă sărată.

Previne feliile de fructe de la a căpăta o culoare maronie
10. Îndepărtează mirosul de ceapă de pe mâini – uleiurile conţinute de ceapă lasă un miros puternic pe mâinile tale după ce termini de gătit. Chiar şi aşa, soluţia este destul de simplă: umezeşte-ţi mâinile, freacă-le peste tot cu sare, apoi clăteşte-le.

Îndepărtează mirosul de ceapă de pe mâni
11. Creează-ţi propriul odorizant în mod natural – pentru a realiza aceast lucru, vei avea nevoie de ½ -1 cană de sare şi 20-30 de picături de orice fel de ulei esenţial sau petale de trandafir. Pur şi simplu aranjează toate aceste ingrediente într-un bol sau borcan şi pregăteşte-te să te bucuri de mirosul proaspăt din casa ta. Poţi folosi, de asemenea, coaja unei jumătăţi de portocală pe post de castronaş.

Crează-ţi propriul odorizant în mod natural
12. Stinge o tigaie încinsă în timp scurt – dacă grăsimea ia foc şi pare scăpată de sub control, toarnă sare peste ea. Acest lucru va opri cantitatea de oxigen şi va stinge flacăra. Este întotdeauna o idee bună să ţii un vas de sare la îndemână când găteşti mâncăruri cu grăsimi.

Stinge o tigaie încinsă în timp scurt
13. Curăţă fierul de călcat – pentru a îndepărta petele de pe fierul de călcat, setează-l la cea mai înaltă temperatură şi presară puţină sare pe o bucată de hârtie maro, apoi trece fierul peste ea.

Curăţă-fierul-de-călcat
14. Scapă de gheaţa de pe ferestre – freacă partea interioară a ferestrelor cu un burete înmuiat în apă sărată, iar astfel gheaţa nu se va forma. Alt mod de a preveni gheaţa de pe geamuri în anotimpul rece este să pui un săculeţ plin de sare pe pervarzul ferestrelor.

Scapă de gheaţa de pe ferestre
15. Curăţă chiuveta – o pastă făcută din zeamă de lămâie şi sare poate fi folosită pentru a curăţa chiuvetele din oţel inoxidabil. În principiu, acest amestec funcționează chiar mai bine decât soluţiile de curăţare chimice…

Curăţă chiuveta

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed