HomeDiete de slabitNUTRITIE 15 întrebuinţări ale sării de masă la care nu te-ai fi gândit

15 întrebuinţări ale sării de masă la care nu te-ai fi gândit

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 953 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2017/04/Previne-mucegaiul-de-pe-draperiile-de-duş.jpg

Sarea este unul dintre condimentele alimentare cele mai vechi și folosite cel mai des la scară largă. Nu este foarte scumpă şi are nenumărate beneficii la care nu te-ai fi așteptat.

Acest articol te invită să arunci o privire asupra câtorva moduri surprinzătoare în care poţi folosi acest ingredient nelipsit din bucătărie.

1. Previne mucegaiul de pe draperiile de duş – spală draperia de la duş cu apă sărată atunci când o cumperi, iar acest lucru va ţine mucegaiul la distanţă.


2. Calmează muşcăturile de ţânţari – pentru a reduce mâncărimea cauzată de muşcăturile de ţânţari, pur şi simplu umezeşte vârful degetului cu apă, introdu-l în sare, iar apoi masează zona afectată cu amestecul obţinut pe deget.


3. Redă strălucirea obiectelor din cupru – curățatul cuprului cu sare face minuni. Doar amestecă acest condiment cu oțet şi făină sau adaugă suc de lămâie şi freacă suprafața obiectelor.


4. Previne stropirea cu ulei – presară puţină sare în tigaia încinsă înainte de a pune carnea sau peştele la prăjit. Lucrul acesta va face uleiul încins să nu sară peste tot.


5. Face lumânările să nu mai picure – o modalitate de a face orice fel de lumânare să nu picure este să o scufunzi într-o soluţie concentrată de sare, pentru câteva ore. După aceea, las-o să se usuce înainte de a o aprinde


6. Scapă de mirosul neplăcut al pantofilor – elimină mirosurile neplăcute ale pantofilor așezând în interiorul acestora niște cârpe pline de sare. Lasă-le să îşi facă treaba, iar pantofii tăi vor fi împrospătați în câteva ore. De asemenea, poți presăra sare în interiorul lor, scutură-i şi apoi aruncă sarea.


7. Scapă de furnici – pentru a scăpa de furnici, combină sare şi apă în proporție de 1:4 într-o sticlă. Pulverizează această soluție în locurile în care se adună furnicile sau pur şi simplu presară sare peste acele zone.


8. Pregătește vopsele sigure şi ieftine pentru copii – folosind ingrediente simple, poţi face propria vopsea pentru copiii tăi. Într-un bol, amestecă o cană de făină cu o cană de sare. Apoi, adaugă o cană de apă şi câteva picături de colorant alimentar.


9. Previne feliile de fructe de la a căpăta o nuanță maronie – păstrează feliile de fructe şi legume proaspete fără ca acestea să capete acea culoare maronie prin a le pune într-un bol umplut cu apă sărată.


10. Îndepărtează mirosul de ceapă de pe mâini – uleiurile conţinute de ceapă lasă un miros puternic pe mâinile tale după ce termini de gătit. Chiar şi aşa, soluţia este destul de simplă: umezeşte-ţi mâinile, freacă-le peste tot cu sare, apoi clăteşte-le.


11. Creează-ţi propriul odorizant în mod natural – pentru a realiza aceast lucru, vei avea nevoie de ½ -1 cană de sare şi 20-30 de picături de orice fel de ulei esenţial sau petale de trandafir. Pur şi simplu aranjează toate aceste ingrediente într-un bol sau borcan şi pregăteşte-te să te bucuri de mirosul proaspăt din casa ta. Poţi folosi, de asemenea, coaja unei jumătăţi de portocală pe post de castronaş.


12. Stinge o tigaie încinsă în timp scurt – dacă grăsimea ia foc şi pare scăpată de sub control, toarnă sare peste ea. Acest lucru va opri cantitatea de oxigen şi va stinge flacăra. Este întotdeauna o idee bună să ţii un vas de sare la îndemână când găteşti mâncăruri cu grăsimi.


13. Curăţă fierul de călcat – pentru a îndepărta petele de pe fierul de călcat, setează-l la cea mai înaltă temperatură şi presară puţină sare pe o bucată de hârtie maro, apoi trece fierul peste ea.


14. Scapă de gheaţa de pe ferestre – freacă partea interioară a ferestrelor cu un burete înmuiat în apă sărată, iar astfel gheaţa nu se va forma. Alt mod de a preveni gheaţa de pe geamuri în anotimpul rece este să pui un săculeţ plin de sare pe pervarzul ferestrelor.


15. Curăţă chiuveta – o pastă făcută din zeamă de lămâie şi sare poate fi folosită pentru a curăţa chiuvetele din oţel inoxidabil. În principiu, acest amestec funcționează chiar mai bine decât soluţiile de curăţare chimice…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed