Home Diete de slabitNUTRITIE 5 metode prin care îți poți purifica apa acasă la tine

5 metode prin care îți poți purifica apa acasă la tine

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 4.7K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/09/5-metode-prin-care-îți-poți-purifica-apa-acasă-la-tine.jpg

În zilele noastre, din cauza stilului de viață a omului modern și a pierderii conexiunii cu natura, mediul nostru înconjurător a devenit din ce în ce mai poluat. Din cauza ignoranței omului „civilizat” ajung zilnic în natură tone de deșeuri toxice.

Cuprins:

La acestea se adaugă dispariția drastică a pădurilor, nu numai la nivelul junglei Amazoniene, dar și pe teritoriul întregului glob pământesc. Decizia de a respecta mediul înconjurător și de a lua măsuri împotriva poluării planetei aparține fiecărei persoane. Dacă dorim ca generațiile viitoare să se bucure în continuare de această planetă frumoasă, care la urma urmei este căminul nostru, ar trebui să devenim mai conștienți de problema poluării și să luăm măsuri în acest sens.

Din cauza poluării solului, a poluării atmosferice intense, a fenomenului de încălzire globală, aprovizionarea cu apă potabilă a devenit o problemă. Apa de la robinet este, în multe cazuri, plină cu bacterii și uneori poate fi toxică, apele de izvor și cele din fântâni pot avea și ele substanțe toxice pentru organism. Putem adresa întrebarea: dacă situația este așa dramatică, iar totul este atât de poluat, noi ce mai bem?

Vă propunem 5 modalități incredibile de purificare a apei în mod natural:

  1. Purificarea apei cu carbonul activ

Carbonul activ este utilizat pe o scară largă la fabricarea filtrelor pentru purificarea apei. Datorită proprietăților sale de absorbție, carbonul activ absoarbe o cantitate semnificativă de substanțe toxice. Se utilizează frecvent în procesele de tratare a apei întrucât înlătură diferite mirosuri de impurități, îmbunătățește aroma și gustul apei potabile.

Cum putem purifica apa cu carbonul activ la noi acasă? Înfășurați într-un tifon pastilele de carbon activ și le așezați în rezervorul umplut cu apă, după care le lăsați așa peste noapte, iar dimineața apa va fi purificată. Dezavantajul metodei este faptul că, dacă vasul cu carbonul activ este ținut într-un loc călduros, va deveni un habitat pentru diverse microorganisme.

  1. Purificarea apei cu argint

Proprietățile bactericide ale argintului sunt cunoscute încă din antichitate; este știut faptul că ionii de argint purifică apa. Pentru a obține rezultatele dorite, trebuie să puneți un obiect de argint în vasul cu apă. Apa de argint obținută astfel stă mult timp fără a pierde din proprietățile sale. Din cauza faptului că folosirea apei de argint pe termen lung poate fi toxică și periculoasă pentru organism, trebuie să respectați dozele și recomandările specialiștilor.

  1. Purificarea apei cu siliciu

Siliciul activează puternic apa cu proprietăți bactericide importante. Îl puteți cumpăra din farmacii sau de la expoziții de pietre. Apa tratată cu siliciu se păstrează timp îndelungat și are un gust mai bun. Pentru a purifica apa cu siliciu, spălați bine siliciul și îl puneți într-un vas de sticlă acoperit cu un tifon să nu pătrundă praful. Lăsați vasul timp de mai multe zile la temperatura camerei, ferit de razele solare. Pentru ca apa tratată cu siliciu să păstreze proprietățile benefice mai mult timp, vasul trebuie să fie închis cu un capac. Pentru a păstra proprietățile sale, apa tratată cu siliciu nu se fierbe. Consumând regulat apa tratată cu siliciu puteți preveni o serie de maladii.

  1. Congelarea apei

Congelarea apei este o metodă foarte bună de purificare a apei de sărurile formate de metalele grele. Apa se toarnă într-un vas și se pune în congelator timp de 7-8 ore. În partea de sus a recipientului se formează o crustă de gheață care conține impurități de metale grele. Apa care are în compoziție molecule de apă grea îngheață mai repede decât apa obișnuită. După îndepărtarea crustei de gheață, restul de apă neînghețată se toarnă într-un alt recipient și se pune înapoi în frigider.

De știut faptul că numai gheața transparentă este benefică, gheața opacă nu, deoarece conține o concentrație ridicată de substanțe toxice. După finisarea procesului, apa rezultată din topire este benefică pentru sănătate, eliberează cantități mari de energie, ajută la eliminarea toxinelor, activează procesele metabolice, are efecte miraculoase și la nivelul pielii.

  1. Purificarea apei cu coji de banane, mere, roșii

Cercetătorul indian Ramakrishna Mallampati a studiat metodele naturale de purificare a apei în comunități rurale analizând o gamă largă de posibilități. După nenumărate încercări a purificat apa cu coji de mere și roșii, cu rezultate incredibile.

Cojile de banane, care sunt adevărate minuni ale naturii, se pot utiliza și pentru purificarea apei. Cojile de banane conțin atomi de azot, de sulf și compuși organici ca acizii carboxilici care distrug microorganismele din apă, au rolul de a reține metalele grele cum ar fi plumbul sau cuprul din apele poluate. Studii de specialitate efectuate de companii pentru purificarea apei industriale sau a apei provenite din zone cu ferme au demonstrat eficacitatea cojilor de banane în filtrarea și purificarea apei.

Pentru a purifica apa cu coji de banane, avem nevoie de o coajă de banană la 5 litri de apă. Se spală foarte bine banana sub jet de apă înainte să fie utilizată coaja, apoi se lasă coaja de banana în apă timp de 12 ore. Vasul cu apa ce urmează a fi purificată se pune la un loc răcoros. Apa purificată cu coji de banane are un miros și un gust specific, chiar delicios…

Sunt cunoscute și alte metode de purificare a apei cum ar fi instalarea de filtre speciale care se bazează pe efectul osmozei sau a osmozei inversate. Aceste metode sunt mai costisitoare, deoarece filtrele sau unele piese din ele se uzează și trebuie schimbate la anumite intervale de timp. Trebuie să ne informăm și să alegem metoda potrivită pentru fiecare dintre noi în funcție de posibilități. Consumul apei de calitate este esențial pentru menținerea stării de sănătate a organismului.

Save

Abonează-te pe:Yve.ro news