Câte calorii are o pizza | calorii pizza

Share

Câte calorii are o pizza și câte are o felie de pizza în funcție de sortiment și dimensiune?

cate calorii are o pizza

Câte calorii are o pizza? Suficient de multe încât acest preparat să fie consumat cu destul de multă moderație. Pizza este un preparat cu specific italian, extrem de popular în întreaga lume, foarte variat și pe gustul tuturor. De asemenea, ingredientele pentru pizza pot fi adaptate în funcție de preferințele fiecăruia, dar și în funcție de stilul de viață (pizza vegetariană, de exemplu).

Câte calorii are o pizza în funcție de sortiment?

Sortimentele de pizza sunt numeroase și diverse, ingredientele acestora fiind numeroase și combinate într-o mulțime de feluri. Pentru a afla câte calorii are o pizza, este absolut necesar să știm ce ingrediente s-au folosit, cantitățile acestora și un aport caloric estimativ:

  • Pizza salami – este un sortiment de pizza foarte popular, care combină mezelurile cu brânzeturile, dar se pot adăuga și legume (ardei, roșii, ceapă) sau verdeață. O pizza salami medie, de 400 de grame, ajunge la un aport caloric de până la 280 de calorii, mai ales dacă blatul este unul obișnuit.
  • Pizza prosciutto e funghi – este delicioasă și foarte sățioasă, motiv pentru care este foarte important să știm câte calorii are o pizza cu prosciutto și ciuperci. În mod obișnuit, o astfel de pizza medie are un aport caloric de circa 265 de calorii.
  • Pizza Margherita – este un sortiment de pizza picantă, care are un aport caloric moderat, de aproximativ 250 de calorii. În cazul acestui sortiment de pizza, este foarte importantă textura blatului.
  • Pizza Pollo – este o specialitate de pizza cu piept de pui și gogoșari murați. Pentru a ști câte calorii are o pizza cu pui, trebuie să știm cantitatea de carne folosită. O astfel de pizza are aproximativ 300 de calorii.
  • Pizza cu fructe de mare – este o specialitate mediteraneană, destul de răspândită în întreaga lume, motiv pentru care trebuie să știm câte calorii are o pizza cu fructe de mare. În mod obișnuit, aceasta nu depășește 270 de calorii și implică folosirea unui blat subțire.
  • Pizza vegetariană – având în vedere că ingredientele folosite sunt în mod exclusiv legume proaspete, pizza vegetariană are un aport caloric redus, de maximum 200 de calorii.

În funcție de sosurile consumate în momentul servirii, aportul caloric pentru o pizza se poate modifica. Pentru a ne da seama câte calorii are o pizza este suficient să aproximăm aportul caloric cu o marjă de încă zece unități per porție.

Câte calorii are o pizza în funcție de dimensiune?

Atât gramajul, cât și diametrul blatului sunt definitorii pentru dimensiunile acestui preparat, dar și pentru a afla câte calorii are o pizza:

  • Pizza mică – blatul are un diametru de circa 24 de centimetri și o greutate de maximum 300 de grame. Pentru a ne da seama câte calorii are o astfel de pizza, este suficient să aproximăm aportul caloric al ingredientelor folosite. Valoarea maximă, în acest caz, este de 260 de calorii.
  • Pizza medie – are un diametru al blatului de circa 28-30 de centimetri și un gramaj de 450 de grame, motiv pentru care nu este greu să ne dăm seama câte calorii are o pizza medie. Aportul caloric nu poate depăși, în acest caz, 300 de calorii
  • Pizza mare – diametrul blatului depășește 33 de centimetri, iar gramajul poate fi și de 700 de grame. Astfel, pentru a ști câte calorii are o pizza mare, trebuie să avem în vedere ingredientele folosite și cantitățile acestora. Aportul caloric poate ajunge până la 350 de calorii.

Share
Abonează-te pe:Yve.ro news