HomeDiete de slabitNUTRITIE Grupa sanguina 0 – mostenitorii unei adevarate comori genetice

Grupa sanguina 0 – mostenitorii unei adevarate comori genetice

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2017/06/Grupa-sangvina-0-tot-ce-trebuie-să-știi.jpg

Grupa sanguina 0 este considerată prima grupă de sânge aparută. Este o grupă caracteristică primilor oameni care au apărut pe pământ. Posesorii acestei grupe sunt considerați moștenitorii unei adevărate comori genetice.

Cei care prezintă acestă grupă sanguina sunt considerați puternici, rezistenți, apți de muncă, răzbătători, iar rolul de lider li se potrivește de minune, find capabili să treacă peste orice obstacol pentru a-și atinge obiectivele.

Ce presupune grupa sanguină 0?

Dacă ai grupa sanguină 0, înseamnă că nu ai antigeni A și B în celulele tale roșii, în schimb, ai anticorpii A și B în plasma din organism. Grupa sanguină 0 pozitiv este cea mai comună din lume, iar grupa sanguină 0 negativ este considerată donatorul universal, adică cei care o au pot dona celule roșii oricui.

Personalitate – persoanele cu grupa sanguină 0 sunt cele în care poți avea cea mai mare încredere

Cei care prezintă această grupă sanguină sunt persoane responsabile, îndrăznețe, foarte bine organizate. Dacă o persoană care deține grupa sanguină 0 îți face o promisiune, atunci să fii sigur că o va onora. Sunt de încredere, ceea ce le atribuie eticheta de buni confidenți. Aceștia au abilități excelente în conducere, posedă o energie și o putere foarte mare, sunt proactivi și se pot concentra cu ușurință, sunt înclinați spre productivitate. În cele mai multe cazuri, sunt niște persoane optimiste și au parte de viață lungă. Japonezii asociază această grupă de sânge cu un anumit tip de personalitate; mai exact, persoanele respective sunt considerate drept organizate, atente, dedicate, responsabile, practice și cu o bună conștiință. Se crede despre aceștia că sunt logicieni mai buni și se pot orienta cu mai mare ușurință.

Persoanele cu grupa sanguină 0 au multe calități. Dau dovadă de o mare încredere în propriile forțe, sunt determinate, au o ambiție de fier și sunt intuitive. În ceea ce privește defectele, aceste persoane se dovedesc a fi, de multe ori, egoiste, uneori reci, imprevizibile și este posibil să muncească până la epuizare.

Sănătate – nu vă culcați pe o ureche, alimentația sănătoasă și activitatea zilnică vă mențin sănătoși

Exercițiile fizice sunt extrem de importante pentru relaxarea corpului. Persoanele cu această grupă de sânge au nevoie să fie active mai mult ca celelalte, ca să aibă parte de sănătate și stabilitate emoțională. Cine posedă grupa sanguină 0 trebuie să știe că trebuie să aibă foarte mare grijă de activitatea zilnică. Pentru aceștia, exercițiile de tip cardio sunt mai mult decât recomandate, la fel ca și cele fitness. Exercițiile fizice au rolul de a îi menține pe poziții, menținând-i sănătoși, revigorându-i și menținându-i stabili din punct de vedere emoțional. Se recomandă activitatea fizică de trei, până la patru ori pe săptămână.

Persoanele cu grupa sanguină 0 trebuie să aibă grijă de sănătate, deoarece sunt predispuși la obezitate, complicații hepatice, afecțiuni ale tractului digestiv, reumatism, astm, alergii, intoleranță alimentară, afecțiuni inflamatorii. Aceste persoane pot avea de suferit din cauza unor obiceiuri nesănătoase și a nivelului ridicat de stres, a unei diete sărăcăcioase și lipsa exercițiilor fizice, care le pot face sensibile în fața efectelor la nivelul metabolismului, inclusiv rezistenței la insulină, activității reduse a glandei tiroide și obezității. Când sunt supuse stresului, aceste persoane pot deveni furioase, hiperactive și impulsive.

Cei cu grupa sanguină 0 au un mare risc de a face ulcer și de a-și rupe tendonul lui Achile. Aceste persoane se simt ca un magnet pentru insecte și sunt de două ori mai predispuse la a fi mușcate de țânțari decât cei cu grupa A. Partea bună este că prezintă un risc foarte mic de a dezvolta cancer de pancreas și malarie, față de cei care au celelalte grupe de sânge. Pentru a avea o sănătate de fier, persoanelor care au această grupă de sânge li se recomandă să nu sară peste mese și gustări, să mănânce de fiecare dată fără grabă și să se relaxeze, să evite cafeina și alcoolul – acestea sunt în mod deosebit dăunătoare din cauza faptului că ridică nivelul adrenalinei și nonadrenalinei, care sunt de obicei crescute la această grupă de sânge.

Alimentație pentru grupa sanguină 0 – află de ce alimente trebuie să te ferești

Deoarece grupa sanguină 0 este caracteristică vânătorilor, carnea reprezintă elementul principal din alimentația zilnică, fiind considerată principalul furnizor de energie. Carnea este metabolizată mult mai ușor, deoarece aceștia au mai mult suc gastric. Cantitatea de carne ingerată să fie echilibrată cu un consum de fructe și legume.

Celor cu grupa sanguină 0 li se recomandă consumarea cărnii de vițel, miel, pui, rață, curcă și găină. De asemenea, este indicat ca, dintre organe, să se consume inima și ficatul, preparate fără ulei, la grătar sau fierte. Peștele reprezintă, de asemenea, un tip de carne ce trebuie consumată cât mai des de cei ce prezintă acestă grupă de sânge. Dintre pești, se recomandă să se consume: păstrăv, cod, macrou, știucă, somn și somon.

Ouăle sunt mai mult decât bine-venite în dieta celor cu grupa sanguină 0, deoarece reprezintă un aport de proteine importante pentru organism.

Pentru a echilibra consumul de carne al celor cu grupa sanguină 0, se recomandă consumul de fructe și legume în fiecare zi. Legumele și verdețurile tolerate de aceștia sunt reprezentate de: spanac, usturoi, urzici, pătrunjel, gulii, sfeclă, ardei roșii, hrean, ceapă, roșii, ridichi, usturoi, morcovi, țelină.

Fructele recomandate persoanelor cu grupa sanguină 0 sunt: prunele, ananasul, rodiile, cireșele negre, merele, perele, coacăzele negre, pepene verde, pepene galben, kiwi și zmeură.

Pentru a menține sănătatea sistemului digestiv, se recomandă să se consume în cantități reduse sau chiar să se excludă din alimentație lactatele și cerealele.

Cu cine sunt compatibili cei care au grupa sanguină 0?

Persoanele care au grupa sanguină 0 pozitiv pot oferi sânge celor cu grupele de sânge 0 pozitiv, A pozitiv, B pozitiv și AB pozitiv, și pot primi de la cei cu 0 pozitiv și 0 negativ.

Persoanele care au grupa sanguină 0 negativ pot oferi sânge tuturor, indiferent de grupă, dar de primit nu pot primi decât de la cei care au tot 0 negativ…

Deci dacă, aveți grupa sanguină 0 și doriți să fiți sănătoși, aveți grijă la alimentele pe care le consumați și la activitatea dumneavoastră, evitând excesele alimentare și alimentele care nu vă fac bine. Sedentarismul nu are loc pe lista zilnică, așa că trebuie înlocuit cu mișcarea. Aveți grijă de voi!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed