Rasfaturi pentru sanatate care te ajuta sa economisesti bani

Share

Sa fii o persoana sanatoasa nu inseamna neaparat sa cheltui o gramada de bani. Poti investi in sanatatea ta si sa ramai cu bani in buzunar. Iata cum poti sa te rasfeti cu produse benefice pentru sanatate fara sa ramai cu buzunarul gol.

Rasfaturi pentru sanatate care te ajuta sa economisesti bani
Invata cum sa economisesti bani cumparandu-ti produsele favorite.

Vinul

Un pahar de vin pe zi poate costa sute de lei intr-un an, dar te poti rasfata cu vinul preferat si sa si economisesti niste bani. Secretul consta in a gasi un vin de calitate la cutie. Crame de renume produc in ziua de azi vinuri la cutie. Un astfel de vin se vinde mult mai ieftin, un pahar ajungand sa coste pe jumatate cat costa un pahar dintr-un vin la sticla. Se recomanda sa cumperi vin rosu la cutie pentru ca i se pastreaza mai bine aroma.

Dieta mediteraneeana

Aceasta dieta include legume, fructe, boabe, nuci, ulei si peste. Dieta mediteraneeana se bazeaza in principal pe alimente proaspete. Daca achizitionezi aceleasi produse congelate sau la cutie, beneficiezi de aceleasi calitati sanatoase pe bani mai putini. Consumand mai multe alimente sanatoase, nu mai simti nevoia sa mananci gustari nesanatoase si astfel cheltui mai putini bani.

Pentru a economisi mai usor, aplica urmatorul plan celor patru componente esentiale ale dietei mediteraneene:

1.    Legume si fructe
Alimentele la cutie si cele congelate nu sunt doar mai ieftine, dar nici nu arunci produsul care a ramas. Incearca legumele congelate la punga. Sunt la fel de sanatoase ca cele proaspete si se fac in mai putin de cinci minute la cuptorul cu microunde.

2.    Proteine
Dieta mediteraneeana presupune carne si peste. In loc sa cumperi peste proaspat, alege alternativa mai ieftina: somon la punga sau peste congelat. Acesta este cu 40% mai ieftin decat cel proaspat si, de multe ori, este chiar mai proaspat. Poti, de asemenea, sa iti iei multe proteine din boabele de fasole. Incearca-le pe cele sub forma de chiftele.

3.    Cereale
Nu lua cereale integrale la cutie. Cumpara la kg. Incearca orzul care este la fel de ieftin ca ovazul, dar contine mai multe proteine.

4.    Nuci si ulei
Cumpara nuci cand sunt la promotie si tine-le in frigider, unde se pastreaza proaspete chiar si sase luni. In congelator le poti tine si un an. Daca vrei sa economisesti bani, gateste cu ulei de rapita. Este o alegere sanatoasa la jumatate de pret fata de uleiul de masline.

Masaje

Multi oameni considera ca masajele sunt prea scumpe dar poti sa mergi la masaj si sa economisesti bani. Cele mai multe scoli de masaj le cer studentilor sa faca sute de ore de masaj inainte sa primeasca atestatul asa ca la clinici gasesti mereu studenti facand practica. In astfel de locuri iti poti face masaj mai ieftin.
Daca alegi sa iti faca masaj un student, asigura-te ca este supravegheat.

Economiseste cu produsele de frumusete
Femeile cheltuie multi bani pe produsele de frumusete. Iata cateva secrete pentru a economisi bani cu ele.

Pudra pentru bebelusi

Nu mai cumpara sampon uscat, ci alege pudra pentru bebelusi. Amandoua contin acelasi ingredient activ natural, fara chimicale, amidon de porumb, care te scapa de uleiurile din par. Sampoanele uscate renumite sunt mai scumpe din cauza ambalajului, a ingredientelor suplimentare de care nu ai intotdeauna nevoie si a parfumului artificial.

Aplica pudra de bebelus pe scalp: pune-ti putina pudra pe degete si maseaza-ti parul pana la radacina. Amidonul din porumb este bun pentru femeile cu firul de par subtire, uleios si gras.

Autobronzant

Cand vorbim de autobronzant stim ca produsele mai scumpe au acelasi efect ca cele mai ieftine. Toate folosesc acelasi ingredient activ, un zahar non-toxic numit DHA. Brandurile de renume costa mai mult pentru exfolianti si pentru manusile din pachet.

Alege un produs mai ieftin si aplica-l corect. Aplica-l pe pielea uscata cu mainile curate. Incepe cu fata, apoi continua cu picioarele si urca incet. Pe degetele de la picioare aplica la sfarsit, pentru ca in acea zona pielea este mai subire si poate inghiti prea mult pigment. Incepatoarele ar trebui sa foloseasca un autobronzant gradual, care inchide culoarea pielii pe parcursul mai multor zile. Astfel, nu risti sa gresesti cu aplicarea lui.

Balsam de buze colorat

Balsamul de buze colorat este la fel ca luciul de buze, dar mai ieftin si mai sanatos. Contine agenti de hidratare, iar unele contin si lotiune solara. Unii dermatologi cred ca luciul de buze poate mari riscul de aparitie a cancerului de piele pe buze. In plus, luciul poate usca buzele. Buzele nu sunt uleioase, asa ca trebuie sa profiti de produsele care le hidrateaza si le protejeaza. Cauta un balsam ce buze ce contine ulei de cocos sau ceara de albine si factor de protectie solara 15 sau mai mare.

Balsamul pentru frumusete

Cunoscut si drept crema BB, acest balsam actioneaza ca o crema hidratanta, ca un primer, fond de ten, crema de protectie solara si ca un ser anti-imbatranire. Un astfel de produs de renume costa mai mult doar din cauza numelui si a anumitor ingrediente in plus. Si unul mai ieftin este la fel de bun.

Cauta un produs fara ulei care nu iti inchide porii si care contine ingrediente anti-imbatranire precum extractul de samanta de strugure, acid hialuronic si vitamina C. Alege un produs cu protectie solara, dioxid de titan sau oxid de zinc.

Economiseste banii!

Economiseste niste bani folosind aceste trucuri pentru a beneficia la maximum de produsele scumpe pe care le cumperi.

Samponul

Prelungeste durata de viata a samponului tau adaugand gelatina. Cumpara un pachet de gelatina care te ajuta sa dublezi cantitatea de sampon. Amesteca un plic de gelatina cu 130 ml de apa si cu o jumatate de sticla de sampon. Poti turna plicul de gelatina direct in sticla de sampon. In acest fel, vei folosi mai putin sampon la fiecare spalare. In plus, parul tau va fi mai stralucitor si va avea mai mult volum.

Fructe mai proaspete

Pentru a-ti mentine fructele de padure proaspete aproape doua saptamani, spala-le cu un amestec facut dintr-o parte otet si zece parti de apa. Scufunda in solutie fructele si pune-le la frigider. Zmeura astfel pastrata e proaspata aproape o saptamana, iar capsunile, doua saptamani. Daca vrei sa iti pastrezi bananele proaspete, pastreaza-le in buchet si invelite in plastic…

Tigai care nu lipesc

Dupa ce iti cureti tigaia, toarna putin ulei si incalzeste tigaia timp de cinci minute. Apoi sterge uleiul care nu a fost absorbit. Uleiul incalzit ajuta la umplerea crapaturilor si ciobiturilor. Daca folosesti tigaia respectiva in fiecare zi, foloseste acest truc o data la cateva saptamani. Pentru a prelungi durata de viata a tigailor, pune servete de hartie in ele inainte de a le depozita. In acest fel, vei evita zgarieturile.

Save


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news