Top 5 sucuri pentru detoxifiere

https://yve.ro/wp-content/uploads/2025/05/Top-5-sucuri-pentru-detoxifiere.jpg

Pe lângă mișcarea zilnică și o alimentație echilibrată, putem apela și la sucuri pentru detoxifiere din fructe și legume, ce vor grăbi procesul de purificare a organismului.

sucuri pentru detoxifiere 1

Sucuri pentru detoxifiere cu mere și țelină

  • Un măr fără coajă, o lămâie, frunze de salată, fire de pătrunjel, țelină, un morcov și o lingură semințe de in, completate cu o ceașcă de apă;
  • Merele diminuează nivelul de bacterii din cavitatea bucală, previn apariţia bolii Alzheimer, a maladiei Parkinson, a calculilor biliari, a mai multor tipuri de cancer, oferă protecţie sistemului osos, reduc colesterolul, menţin sănătatea inimii, protejează sistemul digestiv şi sistemul imunitar;
  • Lămâile vindecă acneea, reduc nivelul anxietăţii, protejează pielea, vindecă răceala şi gripa, oferă energie, luptă împotriva hipertensiunii, ajută stomacul;
  • Salata verde protejează împotriva constipaţiei, ameliorează durerea de cap, insomnia, tulburările sexuale, ajută la tratarea anemiei;
  • Pătrunjelul ajută în lupta împotriva cancerului, hepatitei, cirozei, ameliorează contuziile, înlătură durerile dentare, vindecă plăgile, conjunctivita, tratează hipertensiunea, reumatismul, anorexia, meteorismul;
  • Morcovii îmbunătăţesc vederea, previn cancerul, bolile cardiace, ajută la sănătatea pielii şi la o alăptare mai sănătoasă;
  • Seminţele de in previn constipaţia, bolile cardiovasculare, ajută sistemul osos, cresc imunitatea, luptă împotriva cancerului, combat migrenele şi stresul.

Citește și: Detoxifiere in 3 zile

Sucuri pentru detoxifiere cu țelină, morcov și spanac

  • Frunze de la o țelină, câteva frunze de spanac, un morcov, jumătate de legătură de pătrunjel, jumătate de lămâie, două tulpini de broccoli, completate cu o ceașcă de apă;
  • Pe lângă elementele deja enunţate, spanacul previne bolile cardiovasculare, anemia, infarctul, diverse tipuri de cancer;
  • Broccoli asigură funcţionarea sistemului nervos, reglează tensiunea arterială, luptă împotriva îmbătrânirii, menţine sănătatea oaselor.

Suc de spanac și kiwi

  • Două sau trei kiwi coapte, câteva frunze de spanac, o jumătate de lămâie, completate cu o ceașcă de apă;
  • Fructele de kiwi previn cancerul de colon, bolile respiratorii, gripa, bolile cardiovasculare şi combat procesul de îmbătrânire.

Suc de castraveți, mentă și lime

  • Trei castraveți decojiți, codițe de țelină cu tot cu frunze, cinci sau șase frunze de mentă, două lime, completate cu o ceașcă de apă;
  • Castraveţii vindecă arsurile, asigură aportul de vitamine zilnic, ajută la refacerea pielii, la digestie, reduc inflamaţiile, riscul împotriva cancerului, nivelul colesterolului;
  • Menta protejează sistemul digestiv, previne infecţiile respiratorii, îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, revigorează pielea, elimină oboseala din picioare;
  • Fructele de lime tratează scorbutul, îmbunătăţeşte digestia, tratează ulcerul peptic, infecţiile urinare, îngrijeşte ochii şi pielea.

Suc de sfeclă roșie

  • O sfeclă roșie, o lămâie, un măr, trei morcovi, o ceașcă de varză roșie, completate cu o ceașcă de apă;
  • Sfecla roşie oferă energie, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui în corp;
  • Varza roşie asigură buna funcţionare a organismului, ajută la sănătatea ochilor şi a pielii, previne apariţia bolii Alzheimer, asigură buna funcţionare a sistemului digestiv.

Alte specificații ale consumului de sucuri naturale

Timp administrare: între trei și șapte zile.

Alimente recomandate pentru mesele principale ale zilei: fructe, legume și salateAlte recomandări: cantități mici-moderate la fiecare masă principală, consum ridicat de apă și mișcare zilnică în urma informațiilor furnizate de health.harvard.edu.

Meet the Experts

  • Dr. Mark Hyman – Dr. Mark Hyman este un lider în medicina funcțională, concentrându-se pe inversarea bolilor cronice prin dietă și schimbări ale stilului de viață. Lucrează cu The UltraWellness Center
  • Dr. Michael Greger – Dr. Michael Greger este un medic și autor, cel mai bine cunoscut pentru munca sa privind nutriția pe bază de plante și cartea „Cum să nu mori”. Colaborează cu NutritionFacts.org
  • Dr. David Katz – Dr. David Katz este un specialist în medicină preventivă care pledează pentru abordări bazate pe dovezi în alimentația sănătoasă. Colaborează cu True Health Initiative
  • Dr. Josh Axe – Dr. Josh Axe este un nutriționist și chiropractician care educă despre remedii naturale și nutriție funcțională. Este cofondator Ancient Nutrition
  • Dr. William Li – Dr. William Li este un medic și cercetător care studiază cum dieta poate influența bolile, inclusiv prevenirea cancerului. Conduce Angiogenesis Foundation
Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Andreea Monica

Andreea Monica este colaborator al site-ului yve.ro din 2012. A absolvit Facultatea de Jurnalism din Oradea. Este specializată în știri mondene și urmărește cu atenție evoluțiile din lumea celebrităților. Scrie articole despre evenimente de top, lansări, premiere și scandaluri din showbiz. Andreea analizează trendurile din lumea mondenă și oferă cititorilor informații actualizate despre vedete naționale și internaționale. Prin stilul său direct și bine documentat, aduce un plus de valoare secțiunii mondene de pe yve.ro. De asemenea, a urmat cursuri de sănătate și nutriție online, precum “Nutrition and Health: Macronutrients and Overnutrition” de la Wageningen University & Research și “Food, Nutrition, and Health” de la OpenLearn, pentru a-și extinde cunoștințele în aceste domenii și pentru a oferi o perspectivă completă asupra stilului de viață sănătos.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *