HomeRETETE Carne de curcan la tava cu sofran

Carne de curcan la tava cu sofran

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,4K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/10/Carne-de-curcan-la-tava-cu-sofran.jpg

Carnea de curcan la tava cu sofran este o reteta culinara complexa, pe placul tuturor celor mici, dar si mari. Reteta de carne de curcan la tava cu sofran poate constitui masa de sarbatori.

Carne de curcan la tava cu sofran

Daca sunteti adeptii mancarurilor picante, reteta culinara ideala este reprezentata de curcanul fript, suculent, cu sofran, cu cuscus si carnaciori harissa.

Ingrediente pentru carne de curcan la tava cu sofran:

  • 5 kilograme carne de curcan
  • 100 grame fistic
  • 100 grame cuscus
  • 140 grame afine uscate
  • 50 grame de unt
  • 40 grame parunjel
  • 3 cepe mari
  • 2 oua
  • 1 lamaie
  • ulei de masline
  • coriandru
  • chimion
  • sofran
  • frunzede dafin
  • miere

Ingrediente pentru carnaciori harissa si sos:

  • 900 grame carnaciori
  • 600 ml supa de pui
  • 2 linguri pasa harissa
  • ulei de masline
  • 2 cepe rosii
  • jeleu de coacaze

Mod de preparare pentru carne de curcan la tava cu sofran

  • Carnea de curcan la tava cu sofran este o reteta culinara complexa, dar cu un gust inconfundabil. Se va rade coaja lamaii, se va taia lamaia marunt si se va lasa deoparte.
  • Se va stoarce sucul de la lamaie si se va ameseca cu sofran.
  • Se va cali ceapa, se vor adauga chimionul, corinadrul si coaja rasa de la lamaie. Dupa ce se iau de pe foc si s-au racit, se vor amesteca cu afine, fistic, cuscus si patrunjel, respectiv ouale batute.
  • Pielea ce acopera cavitatea gatului se va ridica, iar in cavitate se vor pune umplutura si bucati de ceapa.
  • Curcanul se va unge cu unt si se va da la cuptor 40 de minute per kilogram.
  • Se vor turna 500 ml de apa in tava si se va da la copt pentru inca o ora.
  • Mierea se va amesteca in compozitia care a ramas si se va unge curcanul, lasandu-se inca 15 minuete la cuptor, pana se rumeneste.
  • Carnatii se vor amesteca cu pasa harissa, uleiul si ceapa si se vor coace pana devin aurii.
  • Sosul se va obtine din zeama din tava amestecata cu supa si ceapa fiarta timp de zece minute.
  • Se va indulci cu jeleu de coacaze…

Pofta buna!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed