Carne de pui cu susan

393

Carnea de pui cu susan reprezinta o mancare complexa, satioasa, potrivita mai ales meselor festive luate impreuna cu prietenii si familia.

Carne de pui cu susan

Carnea de pui cu susan este foarte gustoasa, intrucat imbina mai multe arome. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru patru portii.

Ingrediente pentru carne de pui cu susan:

  • 2 piepturi de pui dezosate si fara piele
  • 2 cepe verzi (taiate rondele)
  • 2 lingurite de seminte de susan crude
  • ulei (pentru prajit)

• Pentru marinada:

  • 1 lingura de baza concentrata de pui
  • ½ lingura de ulei de susan
  • 1 lingurita de vin din fructe (de preferinta, din zmeura)
  • ¼ lingura de sare
  • piper negru macinat (dupa gust)

• Pentru aluatul subtire:

  • ½ cana de faina
  • 1 ou batut
  • 3 lingurite de amidon de porumb
  • 1 lingura de praf de copt
  • ½ cana de apa
  • sare (dupa gust)
  • 1 lingurita de ulei vegetal

• Pentru sos:

  • 2 lingurite de ketchup
  • 3 lingurite de miere
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 lingurita de otet alb distilat
  • sare (dupa gust)
  • putin piper negru macinat

Mod de preparare pentru carne de pui cu susan:

  • Taiati carnea de pui sub forma de cuburi de circa trei cm si le puneti intr-un vas impreuna cu ingredientele pentru marinada, le amestecati, apoi puneti capac si lasati vasul in frigider pentru 30 de minute.
  • Intre timp, amestecati bine intr-un alt bol ingredientele pentru aluatul subtire, dupa care il dati deoparte.
  • Luati bucatile de carne din marinada si le inmuiati una cate una in aluat, incat sa se acopere pe toate partile.
  • Prajiti in ulei incins mai multe bucati de carne deodata, cam zece minute, apoi le scoateti si le asezati pe prosoape de hartie, sa se scurga uleiul.
  • Incingeti la foc mediu o tigaie wok si adaugati ingredientele pentru sos, le amestecati, iar dupa ce incepe sosul sa clocoteasca, reduceti temperatura si il lasati sa fiarba la foc mic, amestecand incontinuu, pana cand incepe sa se inchege putin.
  • La servire, turnati sosul peste carnea de pui si adaugati deasupra ceapa verde si semintele de susan…

Pofta buna!