Ciupercile Pleurotus pané reprezintă o rețetă vegetariană la îndemâna oricui, ușor de preparat și foarte gustoasă.
Ciupercile Pleurotus pané se pot consuma simple sau cu mujdei ori cu o salată de roșii.Ingrediente pentru ciuperci Pleurotus pané:
- ciuperci pleurotus fără codițe
- făină
- puțin lapte
- 2 sau 3 ouă
- ulei
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare pentru ciuperci Pleurotus pané:
- Puneți la fiert ciupercile Pleurotus, presărați vegeta și adăugați usturoi; le lăsați zece minute pe foc, apoi scurgeți apa.
- Într-un bol, bateți ouăle cu sare și piper, după care adăugați făină și diluați cu o cantitate mică de lapte, încât să rezulte un aluat puțin mai consistent față de cel pentru clătite.
- Așezați ciupercile pe o farfurie mare sau platou.
- Luați pe rând câte o ciupercă și o treceți prin compoziția de aluat.
- După aceea, încingeți niște ulei într-o tigaie și rumeniți ciupercile pe ambele părți și le scoateți pe șervete de hârtie, încât să absoarbă uleiul…
Poftă bună!
Citește și: Paste savuroase cu ciuperci brune