Maioneza rapidă de post se prepară ușor, este naturală și poate fi consumată împreună cu o varietate de salate și aperitive, dar poate fi adăugată și în diferite sosuri, de exemplu, în Aioli.
Maioneza rapidă de post este o rețetă simplă care nu necesită prea multe ingrediente. Vă prezentăm cum puteți prepara o variantă sănătoasă, bazată pe cartof, țelină și ulei de floarea-soarelui.
Ingrediente pentru maioneză rapidă de post:
- 1 cartof mare
- 1 capațână de țelină potrivit de mare
- 2 lingurițe de muștar clasic
- 1 ceașcă ulei de floarea-soarelui
- zeama de la o lămâie proaspăt stoarsă
- 2 linguri de apă foarte rece
- puțină sare
Mod de prepaeare pentru maioneză rapidă de post:
- Curățați de coajă cartoful, curățați și țelina, le spălați și le fierbeți în apă cu puțină sare.
- După ce s-au fiert bine, le pasați într-un bol și le amestecați folosind o lingură de lemn sau mixer.
- Adăugați cele două lingurițe de muștar clasic, zeama de la o lămâie și, treptat, uleiul, amestecând constant.
- În timp ce amestecați, adăugați încet și cele două linguri de apă foarte rece…
Poftă bună!