Home RETETEAperitive Maioneză rapidă de post

Maioneză rapidă de post

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1.6K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/12/vegan-mayonnaise-1.jpg

Maioneza rapidă de post se prepară ușor, este naturală și poate fi consumată împreună cu o varietate de salate și aperitive, dar poate fi adăugată și în diferite sosuri, de exemplu, în Aioli.

Maioneză rapidă de post

Maioneza rapidă de post este o rețetă simplă care nu necesită prea multe ingrediente. Vă prezentăm cum puteți prepara o variantă sănătoasă, bazată pe cartof, țelină și ulei de floarea-soarelui.

Ingrediente pentru maioneză rapidă de post:

  • 1 cartof mare
  • 1 capațână de țelină potrivit de mare
  • 2 lingurițe de muștar clasic
  • 1 ceașcă ulei de floarea-soarelui
  • zeama de la o lămâie proaspăt stoarsă
  • 2 linguri de apă foarte rece
  • puțină sare

Mod de prepaeare pentru maioneză rapidă de post:

  • Curățați de coajă cartoful, curățați și țelina, le spălați și le fierbeți în apă cu puțină sare.
  • După ce s-au fiert bine, le pasați într-un bol și le amestecați folosind o lingură de lemn sau mixer.
  • Adăugați cele două lingurițe de muștar clasic, zeama de la o lămâie și, treptat, uleiul, amestecând constant.
  • În timp ce amestecați, adăugați încet și cele două linguri de apă foarte rece…

Poftă bună!

Abonează-te pe:Yve.ro news