Home Mâncare de mazăre și ciuperci

Mâncare de mazăre și ciuperci

autor Nitu Alina
Data publicării: Data actualizării:
https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/11/Mancare-de-mazare-si-ciuperci.jpg

Mâncarea de mazăre și ciuperci este foarte gustoasă, ușor de preparat, destinată mesei de prânz sau cinei.

Mancare de mazare si ciuperci

Mâncarea de mazăre și ciuperci se poate consuma ca atare sau drept garnitură pentru fripturi.Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.Ingrediente pentru mâncare de mazăre și ciuperci:

  • 300 g de mazăre decongelată
  • 150 g ciuperci conservate, scurse și feliate
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 2 căței mici de usturoi mărunțiți
  • 2 lingurițe de margarină vegetală
  • ¼ linguriță de cimbru uscat, mărunțit
  • 1 linguriță de zahăr
  • ½ linguriță de sare
  • puțin piper
  • opțional: ardei iute

Mod de preparare pentru mâncare de mazăre și ciuperci:

  • Fierbeți mazărea, apoi o dați deoparte.
  • Într-o tigaie medie, topiți margarina vegetală, apoi sotați ceapa și usturoiul (și ardeiul iute, dacă folosiți), timp de circa cinci minute, după care adăugați mazărea și ciupercile.
  • Adăugați zahărul, sarea, cimbrul și piperul, apoi reduceți flacăra; lăsați pe foc până când s-au pătruns ciupercile și mazărea…

Poftă bună!

Citește și: Mâncare de legume asortate

Abonează-te pe:Yve.ro news

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră de către acest site web

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies