Mâncare de mazăre și ciuperci

https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/11/Mancare-de-mazare-si-ciuperci.jpg

Mâncarea de mazăre și ciuperci este foarte gustoasă, ușor de preparat, destinată mesei de prânz sau cinei.

Mancare de mazare si ciuperci

Mâncarea de mazăre și ciuperci se poate consuma ca atare sau drept garnitură pentru fripturi.Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.Ingrediente pentru mâncare de mazăre și ciuperci:

  • 300 g de mazăre decongelată
  • 150 g ciuperci conservate, scurse și feliate
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 2 căței mici de usturoi mărunțiți
  • 2 lingurițe de margarină vegetală
  • ¼ linguriță de cimbru uscat, mărunțit
  • 1 linguriță de zahăr
  • ½ linguriță de sare
  • puțin piper
  • opțional: ardei iute

Mod de preparare pentru mâncare de mazăre și ciuperci:

  • Fierbeți mazărea, apoi o dați deoparte.
  • Într-o tigaie medie, topiți margarina vegetală, apoi sotați ceapa și usturoiul (și ardeiul iute, dacă folosiți), timp de circa cinci minute, după care adăugați mazărea și ciupercile.
  • Adăugați zahărul, sarea, cimbrul și piperul, apoi reduceți flacăra; lăsați pe foc până când s-au pătruns ciupercile și mazărea…

Poftă bună!

Citește și: Mâncare de legume asortate

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nitu Alina

Alina Nițu este redactor și manager al site-ului yve.ro, absolventă a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Cu o vastă experiență în jurnalismul online, Alina coordonează activitatea editorială a site-ului și contribuie activ la crearea de conținut de calitate. Este specializată în categoriile horoscop, știri mondene, relații și rețete culinare, oferind cititorilor informații bine documentate și actualizate. Prin dedicarea și profesionalismul său, Alina contribuie la succesul platformei yve.ro, asigurându-se că fiecare articol respectă cele mai înalte standarde de informare.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *