Mâncarea de mazăre și ciuperci este foarte gustoasă, ușor de preparat, destinată mesei de prânz sau cinei.
Mâncarea de mazăre și ciuperci se poate consuma ca atare sau drept garnitură pentru fripturi.Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.Ingrediente pentru mâncare de mazăre și ciuperci:
- 300 g de mazăre decongelată
- 150 g ciuperci conservate, scurse și feliate
- 1 ceapă mică, tocată
- 2 căței mici de usturoi mărunțiți
- 2 lingurițe de margarină vegetală
- ¼ linguriță de cimbru uscat, mărunțit
- 1 linguriță de zahăr
- ½ linguriță de sare
- puțin piper
- opțional: ardei iute
Mod de preparare pentru mâncare de mazăre și ciuperci:
- Fierbeți mazărea, apoi o dați deoparte.
- Într-o tigaie medie, topiți margarina vegetală, apoi sotați ceapa și usturoiul (și ardeiul iute, dacă folosiți), timp de circa cinci minute, după care adăugați mazărea și ciupercile.
- Adăugați zahărul, sarea, cimbrul și piperul, apoi reduceți flacăra; lăsați pe foc până când s-au pătruns ciupercile și mazărea…
Poftă bună!
Citește și: Mâncare de legume asortate