Mancare de sparanghel cu gremolata


493

Mancare de sparanghel cu gremolata este o reteta de garnitura in stil italienesc, pe care o puteti asorta in special cu preparatele pe baza de peste sau fructe de mare, dar o puteti consuma si simpla.

Mancare de sparanghel cu gremolata

Mancarea de sparanghel cu gremolata are un gust deosebit datorita amestecului de patrunjel, usturoi si coaja de lamaie cu care este condimentata. Va prezentam cum puteti pregati patru portii.

Ingrediente pentru mancare de sparanghel cu gremolata:

  • 2 catei de usturoi
  • ¼ ceasca de patrunjel verde, maruntit
  • 2 linguri de coaja de lamaie data prin razatoare
  • 450 g sparanghel
  • ¼ lingura de sare
  • ¼ lingura de piper negru
  • 2 linguri de unt topit, nesarat

Mod de preparare pentru mancare de sparanghel cu gremolata:

• Preparati gremolata:

  • Treceti printr-un robot de bucatarie usturoiul si patrunjelul.
  • Puneti amestecul intr-un bol mic si adaugati coaja de lamaie, dupa care il asezati deoparte.

• Preparati sparanghelul:

  • Eliminati capetele tari ale sparanghelului, apoi puneti partile bune intr-o oala cu apa clocotita, dupa care dati aragazul pe flacara medie.
  • Lasati sa fiarba timp de cinci-sase minute, apoi scurgeti apa si dati deoparte sparanghelul…

• Adaugati untul topit, presarati sarea, piperul si stropiti cu gremolata.

Pofta buna!

Citește și:  Supă-cremă de morcov și linte
loading...