Negresă cu stafide

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/11/Negresă-cu-stafide.jpg

Negresa cu stafide este o rețetă de prăjitură de post, dar care poate fi preparată oricând, pentru că este ușor de făcut și are un gust foarte bun.

Negresă cu stafide

Negresa cu stafide este gata în circa 40 de minute și este o variantă interesantă, ce presupune îmbinarea mai multor arome.Ingrediente pentru negresă cu stafide:

  • 300-400 g faină
  • 300 g zahar granulat
  • 150 ml ulei
  • 5 linguri de gem (după preferință)
  • 4 linguri de cacao
  • 50 g stafide
  • 300 ml apa
  • un praf de copt
  • esență de rom
  • zahar vanilat

Pentru glazură:

  • 2 linguri de cacao
  • 6 linguri de zahar pudra
  • 2 – 3 picături de ulei
  • 2 linguri de apa

Opțional, pentru decor: 100 g fulgi de nucă de cocos sau zahăr pudră

Mod de preparare pentru negresă cu stafide:

  • Încingeți cuptorul și așezați o hârtie pentru copt într-o tavă cu dimensiunile de 18×38 cm.
  • Într-un bol mare, amestecați zahărul granulat cu uleiul, după care adăugați apa și, treptat, gemul, cacaua, praful de copt, esența de rom, zahărul vanilat, stafidele.
  • Adăugați și făina, puțin câte puțin, până când obțineți o compoziție care seamănă la consistență cu smântâna groasă.
  • Puneți compoziția în tavă și o introduceți la cuptor, unde o lăsați timp de 30–40 de minute, la foc moderat.
  • Preparați glazura: amestecați cacaua cu zahărul pudră, două-trei picături de ulei și 2 linguri de apă (sau câtă doriți, în funcție de consistența pe care vreți să o obțineți).
  • După ce prăjitura a trecut testul cu scobitoarea, o lăsați să se răcorească.
  • Turnați glazura peste blat și, opțional, presărați deasupra fulgi de nucă de cocos sau zahăr pudră…
  • După ce s-a întărit glazura, porționați prăjitura.

Poftă bună!

Citește și: Salata de cartofi dulci cu ceapa verde si branza Feta

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nicula Clara

Clara Nicula este redactor la yve.ro de peste 11 ani și și-a consolidat reputația prin articole bine documentate și bazate pe surse de încredere. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul UAIC Iași și deține o certificare în nutriție obținută prin cursuri acreditate la European Fitness Academy. Cu o experiență vastă în jurnalism și o pasiune pentru nutriție, Clara a devenit o voce autorizată în domeniul sănătății și al dietelor. Articolele sale sunt create cu atenție, respectând standardele riguroase de calitate și acuratețe. Informațiile prezentate sunt susținute de studii științifice și resurse medicale recunoscute, asigurându-le cititorilor yve.ro conținut valoros și educativ. Clara își dedică timpul pentru a analiza tendințele în nutriție și regimurile alimentare, oferind sfaturi și strategii pentru menținerea unui stil de viață echilibrat. Pe lângă expertiza în domeniul sănătății, Clara este pasionată de arta culinară și creează rețete sănătoase și gustoase. Fiecare rețetă este concepută cu grijă, având în vedere aportul nutritiv și beneficiile fiecărui ingredient, oferind astfel cititorilor inspirație pentru a adopta un regim alimentar echilibrat și variat. Cu această abordare, Clara promovează nu doar o dietă sănătoasă, ci și bucuria de a găti și savura preparate delicioase. Clara Nicula contribuie activ la educarea și informarea cititorilor yve.ro, combinând experiența sa în jurnalism cu pasiunea pentru nutriție și gătit, pentru a sprijini un stil de viață sănătos și a câștiga încrederea comunității.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *