Papanașii cu dulceață reprezintă un desert minunat și savuros, pe care îl puteți servi cu orice ocazie.
Papanașii cu dulceață se pot prepara în diverse variante; aceasta este una în care papanașii se coc la cuptor, iar ca ornare, puteți folosi dulceața preferată.Ingrediente pentru papanași cu dulceață;
- 400 g brânză de vaci
- 200 g smântână
- 3 linguri de griș
- 2 ouă
- 5 pliculețe de zahăr vanilat
- o lingură cu varf de zahăr pudră
- dulceață, la alegere, în funcție de preferințe (de exemplu, de cireșe sau vișine)
- ulei
- un praf de sare
Mod de preparare pentru papanași cu dulceață:
- Într-un bol, amestecați ouăle cu brânza de vaci, apoi adăugați zahărul vanilat, zahărul pudră, un praf de sare, grișul, după care amestecați din nou bine.
- Lăsați compoziția la frigider să se odihnească pentru 30 de minute, încât să se topească zahărul și să se umfle grișul.
- Așezați o hârtie de copt într-o tavă, apoi o ungeți cu puțin ulei.
- Scoateți compoziția din frigider, o împărțiți în patru: două părți mai mari și două mai mici.
- Realizați două turtițe cu o gropiță în mijloc și două bile; le dați prin griș și o așezați în tavă.
- Lăsați turtițele la cuptor pentru aproximativ 40 – 45 de minute.
- Așezați bilele peste turtițe și adăugați deasupra smântână și dulceață…
Poftă bună!
Citește și: Prajitura cremoasa cu inghetata, bezele si fructe de padure