Papanași cu dulceață

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/05/Papanași-cu-dulceață.jpg

Papanașii cu dulceață reprezintă un desert minunat și savuros, pe care îl puteți servi cu orice ocazie.

Papanași cu dulceață

Papanașii cu dulceață se pot prepara în diverse variante; aceasta este una în care papanașii se coc la cuptor, iar ca ornare, puteți folosi dulceața preferată.Ingrediente pentru papanași cu dulceață;

  • 400 g brânză de vaci
  • 200 g smântână
  • 3 linguri de griș
  • 2 ouă
  • 5 pliculețe de zahăr vanilat
  • o lingură cu varf de zahăr pudră
  • dulceață, la alegere, în funcție de preferințe (de exemplu, de cireșe sau vișine)
  • ulei
  • un praf de sare

Mod de preparare pentru papanași cu dulceață:

  • Într-un bol, amestecați ouăle cu brânza de vaci, apoi adăugați zahărul vanilat, zahărul pudră, un praf de sare, grișul, după care amestecați din nou bine.
  • Lăsați compoziția la frigider să se odihnească pentru 30 de minute, încât să se topească zahărul și să se umfle grișul.
  • Așezați o hârtie de copt într-o tavă, apoi o ungeți cu puțin ulei.
  • Scoateți compoziția din frigider, o împărțiți în patru: două părți mai mari și două mai mici.
  • Realizați două turtițe cu o gropiță în mijloc și două bile; le dați prin griș și o așezați în tavă.
  • Lăsați turtițele la cuptor pentru aproximativ 40 – 45 de minute.
  • Așezați bilele peste turtițe și adăugați deasupra smântână și dulceață…

Poftă bună!

Citește și: Prajitura cremoasa cu inghetata, bezele si fructe de padure

Abonează-te pe:Yve.ro news

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *