Pastele Fusilli cu ton reprezintă o alegere potrivită pentru momentele în care doriți să preparați rapid o mâncare sățioasă, cu gust savuros, pentru prânz sau cină.
Pastele Fusilli cu ton sunt gata în circa 20 de minute.Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru două porții.Ingrediente pentru paste Fusilli cu ton:
- 2 căni de paste Fusilli
- 100 g ton la conservă, scurs
- ½ cană de ceapă roșie, tocată
- 2 căței de usturoi tăiați mărunt
- 2 lingurițe de ulei de măsline
- 1 cană sos de tomate preparat acasă ori sos pentru paste
- 1 linguriță de busuioc verde, tocat
- sare
- piper negru
- optional: ¼ cană de parmezan ras
Mod de preparare pentru paste Fusilli cu ton:
- Fierbeți pastele Fusilli urmând instrucțiunile de pe ambalaj, apoi scurgeți apa.
- Încingeți uleiul într-o tigaie, adăugați ceapa și căliți-o până capătă o nuanță de auriu spre maroniu; adăugați apoi și usturoiul și îl căliți puțin.
- Desfaceți tonul în mai multe bucățele pe care le adăugați peste amestecul cu ceapă și ridicați temperatura.
- Adăugați sosul de tomate preparat acasă (ori sosul pentru paste) și pastele Fusilli; agitați bine tigaia pe foc timp de circa un minut…
- Presărați după gust sare, piper, busuioc verde tocat și, optional, parmezan ras.
Poftă bună!
Citește și: Paste cu sardine si broccoli in stil sicilian