Placinta cu spanac

Desertul cu foi de miere este unul care se topeste in gura, o prajitura foarte dulce gratie continutului de miere.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/11/Desert-cu-foi-de-miere.jpg

Placinta cu spanac este o reteta culinara delicioasa si satioasa, inspirata din bucataria greceasca.

Desert cu foi de miere

Placinta cu spanac este sanatoasa, ideala pentru a fi consumata la masa de pranz luata impreuna cu familia. In cazul in care nu doriti sa preparati acasa aluatul, puteti folosi 450 g de aluat din comert.

Ingrediente pentru placinta cu spanac:

Pentru aluat:

  • 4-5 cani de faina
  • 1 cana de ulei de masline
  • 1 cana de suc de portocale proaspat stoarse
  • 1 cana de miere (de preferinta, greceasca)
  • ½:
    • 1 kg de spanac
    • 3 cepe verzi taiate marunt
    • 1 mana mare de fenicul
    • 1 mana de menta proaspata
    • ½ cana de ulei de masline
    • ½ cana de orez cu bob lung
    • ½ cana de apa
    • 1 lingura rasa de scortisoara pudra
    • sare dupa gust

    Pentru ornare:

    • 3 lingurite de zahar
    • 2 lingurite de seminte de susan

    Mod de preparare pentru placinta cu spanac:

    Preparati aluatul:

    • Amestecati intr-un bol toate ingredientele specifice aluatului, apoi il framantati bine, iar daca mai este necesar, puteti sa mai folositi faina.
    • Dupa aceea, il acoperiti cu o folie de plastic si il lasati deoparte pentru 30 de minute.

    Preparati umplutura:

    • Sotati ceapa in ½ cana de ulei de masline, dupa care adaugati spanacul, feniculul si menta, pe care le mai sotati pana cand se absoarbe lichidul.
    • Adaugati apa, orezul si scortisoara, apoi reduceti flacara si lasati sa fiarba pana cand tot lichidul este absorbit.

    • Ungeti cu ulei o tava intinsa si incingeti cuptorul la 180º.

    • Impartiti aluatul pe jumatate si intindeti prima foaie, pe care o asezati in tava, adaugati un strat de umplutura.
    • Intindeti si a doua foaie de aluat, avand grija sa prindeti si marginile.

    • Folosind o pensula, ungeti cu ulei de masline foaia de deasupra, portionati placinta sub forma de triunghiuri, romburi sau patrate pe care le stropiti cu trei lingurite de zahar si doua lingurite de seminte de susan.

    • Lasati placinta la cuptor pentru circa 40 de minute, pana cand capata o nuanta de auriu, apoi o scoateti de la cuptor si o stropiti cu miere. conform celor specificate de safefood.net..
    Pofta buna!

    Citește și: Salată cu quinoa în stil mediteranean

    Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nitu Alina

Alina Nițu este redactor și manager al site-ului yve.ro, absolventă a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Cu o vastă experiență în jurnalismul online, Alina coordonează activitatea editorială a site-ului și contribuie activ la crearea de conținut de calitate. Este specializată în categoriile horoscop, știri mondene, relații și rețete culinare, oferind cititorilor informații bine documentate și actualizate. Prin dedicarea și profesionalismul său, Alina contribuie la succesul platformei yve.ro, asigurându-se că fiecare articol respectă cele mai înalte standarde de informare.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *