Pui sub capac de paine

Pui sub capac de paine reprezinta o reteta inedita bazata pe ingrediente clasice si o preparare usoara si rapida, fiind un preparat ideal pentru mesele servite impreuna cu familia.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/11/Pui-sub-capac-de-paine.jpg

Puiul sub capac de paine reprezinta o reteta inedita bazata pe ingrediente clasice si o preparare usoara si rapida, fiind un preparat ideal pentru mesele luate impreuna cu familia.Pui sub capac de paine

Puiul sub capac de paine este o mancare rapida, usoara, satioasa, care va satisface asteptarile tuturor.

Ingrediente penru pui sub capac de paine:

  • 1 kg de pulpe de pui
  • 400 g de rosii
  • 400 g de ciuperci Champignon
  • 100 g de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • ardei iute uscat
  • patrunjel
  • frunze de dafin

Ingrediente pentru capacul de paine:

  • 300 grame faina
  • 10 grame drojdie proaspata
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare

Mod de preparare pentru pui sub capac de paine:

  • Puiul sub capac de paine reprezinta o mancare usoara, rapida, foarte gustoasa. Se vor pune la calit un catel de usturoi necuratat, dar zdrobit, la care se vor adauga pulpele de pui taiate si se vor lasa pana se rumenesc, ulterior adaugandu-se un pahar de vin alb, dupa aceea adaugandu-se rosiile, maslinele si ciupercile. Se va acoperi totul cu un capac si se va lasa sa fiarba pret de 30 de minute.
  • In acest timp se va prepara capacul de paine: se vor pune intr-un vas faina si drojdia dizolvata cu ulei de masline, se vor framanta si se vor lasa putin pe foc menționează bbc.co.uk. Intr-un alt vas se va amesteca o lingura de faina cu doua lingurite de apa. Se va unge vasul cu amestecul obtinut si se va intinde aluatul pentru paine pe o folie subtire de aluat fluid si se va baga la cuptor pret de 30 de minute…
  • Carnea de pui va fi consumata cu painea ce serveste drept capac carnii preparate, paine ce are un gust savuros!

Pofta buna!

Citește și: Ciulama de ciuperci de post

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *