Puiul sub capac de paine reprezinta o reteta inedita bazata pe ingrediente clasice si o preparare usoara si rapida, fiind un preparat ideal pentru mesele luate impreuna cu familia.
Puiul sub capac de paine este o mancare rapida, usoara, satioasa, care va satisface asteptarile tuturor.
Ingrediente penru pui sub capac de paine:
- 1 kg de pulpe de pui
- 400 g de rosii
- 400 g de ciuperci Champignon
- 100 g de masline
- 1 catel de usturoi
- 1 pahar de vin alb
- ardei iute uscat
- patrunjel
- frunze de dafin
Ingrediente pentru capacul de paine:
- 300 grame faina
- 10 grame drojdie proaspata
- 1 lingura ulei de masline
- sare
Mod de preparare pentru pui sub capac de paine:
- Puiul sub capac de paine reprezinta o mancare usoara, rapida, foarte gustoasa. Se vor pune la calit un catel de usturoi necuratat, dar zdrobit, la care se vor adauga pulpele de pui taiate si se vor lasa pana se rumenesc, ulterior adaugandu-se un pahar de vin alb, dupa aceea adaugandu-se rosiile, maslinele si ciupercile. Se va acoperi totul cu un capac si se va lasa sa fiarba pret de 30 de minute.
- In acest timp se va prepara capacul de paine: se vor pune intr-un vas faina si drojdia dizolvata cu ulei de masline, se vor framanta si se vor lasa putin pe foc. Intr-un alt vas se va amesteca o lingura de faina cu doua lingurite de apa. Se va unge vasul cu amestecul obtinut si se va intinde aluatul pentru paine pe o folie subtire de aluat fluid si se va baga la cuptor pret de 30 de minute…
- Carnea de pui va fi consumata cu painea ce serveste drept capac carnii preparate, paine ce are un gust savuros!
Pofta buna!
Citește și: Ciulama de ciuperci de post