Home Carne de porc cu ardei iuti si ghimbir

Carne de porc cu ardei iuti si ghimbir

autor Arseni Dana
Data publicării: Data actualizării: 1,4K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/10/carne-de-porc-cu-ardei-iuti-si-ghimbir.jpg

Carnea de porc cu ardei iuti si ghimbir este o reteta asiatica, delicioasa si usor de facut.carne de porc cu ardei iuti si ghimbir

Ingrediente

  • 2,5 kg carne de porc (piept, fara sorici)
  • 200 ml vin din orez
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 catei usturoi
  • 700 ml supa legume
  • 1 bucata ghimbir (aprox. 5 cm lungime)
  • 100 ml otet din vin de orez
  • 140 g zahar brun
  • seminte susan prajite
  • ceapa verde
  • 2 ardei iuti feliati
  • orez alb

Mod de preparare

Carnea se taie cubulete si se amesteca cu sosul de soia si cu o lingura vin de orez si se lasa la rece minim o ora.

Se pune putin ulei intr-o craticioara si se prajeste carnea.  Apoi se scoate si se pune deoparte. Usturoiul se taie felii subtiri. Se mai adauga putin ulei in craticioara si se soteaza fulgii de ardei iute, usturoiul si ghimbirul, 2-3 minute. Apoi se adauga otetul, vinul de orez, supa si zaharul si se fierb. Se adauga carnea de porc si se acopera cu un capac. Se fierbe timp de 2 ore la foc mic. Cu 30 minute inainte sa luati de pe foc, se ia capacul si se da focul mai tare, pentru a se evapora lichidul si pentru a se ingrosa sosul după cum menționează allrecipes.com.

Feliile de ardei iute se marineaza in vin de orez o ora, apoi se scurg. Orezul se fierbe conform indicatiilor de pe ambalaj.

Pentru servire se presara seminte de susan, ceapa verde feliata,  feliile de ardei iute si alaturi se pune orezul.

 

Citește și: Taitei Singapore

Abonează-te pe:Yve.ro news

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Politica de confidențialitate