Rețeta de pui picant Buffalo în sos de brânză cu mucegai a fost inventată în Anchor Bar, New York și se găteste în tigaie, dar se poate face şi pe grătar sau la cuptor.
Ingrediente pentru pui picant Buffalo în sos de brânză cu mucegai:
- 4 linguri de unt
- 1 lingură de oţet alb
- sare
- piper
- 5 linguri de sos foarte picant (Tabasco)
- ulei de floarea-soarelui
- tulpini de ţelină Apio
- făină, pentru presărat
- 900 g aripioare de pui
PENTRU SOSUL DE BRÂNZĂ
- 85 g de brânză cu mucegai albastru, fărâmiţată
- 1 sfert de linguriţă boia de ardei dulce
- 150 ml de smântână
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 150 ml de lapte bătut
Mod de preparare pentru pui picant Buffalo în sos de brânză cu mucegai:
- În primul rand, untul, oțetul și sosul iute se topesc la foc mic într-o cratiță de mărime medie. Conținutul se răstoarnă într-un bol mai mare.
- Ingredientele pentru sosul de brânză se amestecă cu un vârf de sare, după care se acoperă şi se lasă la rece.
- Apoi se aleg aripioarele de pui și se îndeparteaza varfurile, după care se va tăia fiecare aripioară în jumătate. Se condimentează cu sare și piper într-un bol și se adaugă suficientă făină încât să se acopere bine fiecare aripioară în parte.
- Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi se prăjesc aripioarele până când devin rumene pe toate părţile după cum precizează skinnytaste.com. În final, se răstoarnă peste sosul picant de unt şi se amestecă bine.
- Alaturi de tulpinile de ţelină Apio, cu extra topping de sos de unt, se serveste un delicios pui picant Buffalo în sos de brânză cu mucegai.
Poftă bună!
Citește și: Carne de pui cu mango si curry