HomeRETETERetete de mancareRetete cu pui Pui picant Buffalo în sos de brânză cu mucegai

Pui picant Buffalo în sos de brânză cu mucegai

autor Elena Yvette
1,2K views 2 minute timp de citit

 

Rețeta de pui picant Buffalo în sos de brânză cu mucegai a fost inventată în Anchor Bar, New York și se găteste în tigaie, dar se poate face şi pe grătar sau la cuptor.

Pui picant Buffalo in sos de branza cu mucegai

Ingrediente pentru pui picant Buffalo în sos de brânză cu mucegai:

  • 4 linguri de unt
  • 1 lingură de oÅ£et alb
  • sare
  • piper
  • 5 linguri de sos foarte picant (Tabasco)
  • ulei de floarea-soarelui
  • tulpini de Å£elină Apio
  • făină, pentru presărat
  • 900 g aripioare de pui

PENTRU SOSUL DE BRÂNZĂ

  • 85 g de brânză cu mucegai albastru, fărâmiÅ£ată
  • 1 sfert de linguriţă boia de ardei dulce
  • 150 ml de smântână
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • 150 ml de lapte bătut

Mod de preparare pentru pui picant Buffalo în sos de brânză cu mucegai:

  • ÃŽn primul rand, untul, oÈ›etul È™i sosul iute se topesc la foc mic într-o cratiță de mărime medie. ConÈ›inutul se răstoarnă într-un bol mai mare.
  • Ingredientele pentru sosul de brânză se amestecă cu un vârf de sare, după care se acoperă ÅŸi se lasă la rece.
  • Apoi se aleg aripioarele de pui È™i se îndeparteaza varfurile, după care se va tăia fiecare aripioară în jumătate. Se condimentează cu sare È™i piper într-un bol È™i se adaugă suficientă făină încât să se acopere bine fiecare aripioară în parte.
  • Se încinge uleiul într-o tigaie mare ÅŸi se prăjesc aripioarele până când devin rumene pe toate părÅ£ile. ÃŽn final, se răstoarnă peste sosul picant de unt ÅŸi se amestecă bine.
  • Alaturi de  tulpinile de Å£elină Apio, cu extra topping de sos de unt, se serveste un delicios pui picant Buffalo în sos de brânză cu mucegai.

Poftă bună!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed
Loading..