Home Pui picant Buffalo în sos de brânză cu mucegai

Pui picant Buffalo în sos de brânză cu mucegai

autor Arseni Dana
Data publicării: Data actualizării: 1,9K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/10/Pui-picant-Buffalo-in-sos-de-branza-cu-mucegai.jpg

 

Rețeta de pui picant Buffalo în sos de brânză cu mucegai a fost inventată în Anchor Bar, New York și se găteste în tigaie, dar se poate face şi pe grătar sau la cuptor.

1

Ingrediente pentru pui picant Buffalo în sos de brânză cu mucegai:

  • 4 linguri de unt
  • 1 lingură de oţet alb
  • sare
  • piper
  • 5 linguri de sos foarte picant (Tabasco)
  • ulei de floarea-soarelui
  • tulpini de ţelină Apio
  • făină, pentru presărat
  • 900 g aripioare de pui

PENTRU SOSUL DE BRÂNZĂ

  • 85 g de brânză cu mucegai albastru, fărâmiţată
  • 1 sfert de linguriţă boia de ardei dulce
  • 150 ml de smântână
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • 150 ml de lapte bătut

Mod de preparare pentru pui picant Buffalo în sos de brânză cu mucegai:

  • În primul rand, untul, oțetul și sosul iute se topesc la foc mic într-o cratiță de mărime medie. Conținutul se răstoarnă într-un bol mai mare.
  • Ingredientele pentru sosul de brânză se amestecă cu un vârf de sare, după care se acoperă şi se lasă la rece.
  • Apoi se aleg aripioarele de pui și se îndeparteaza varfurile, după care se va tăia fiecare aripioară în jumătate. Se condimentează cu sare și piper într-un bol și se adaugă suficientă făină încât să se acopere bine fiecare aripioară în parte.
  • Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi se prăjesc aripioarele până când devin rumene pe toate părţile după cum precizează skinnytaste.com. În final, se răstoarnă peste sosul picant de unt şi se amestecă bine.
  • Alaturi de  tulpinile de ţelină Apio, cu extra topping de sos de unt, se serveste un delicios pui picant Buffalo în sos de brânză cu mucegai.

Poftă bună!

Citește și: Carne de pui cu mango si curry

Abonează-te pe:Yve.ro news