Cheesecake clasic

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/01/Cheesecake.jpg

Deşi se crede a fi originar din inima Americii, cheesecake-ul datează încă din vremea grecilor antici. Grecii considerau acest desert un bun energizant şi îl ofereau sportivilor înainte de competiţie. Astăzi se cunoaşte doar intensa aromă de brânză pe un strat de biscuiţi şi fructe.

1

Timp de pregătire: 1h 30 min

Ingrediente

– 1 kg de brânză (cremă)
– 4 ouă
– 4 linguri de făină
– 4 linguri de smântână
– 70 g unt
– 50 g de zahăr
– 250 g de biscuiţi
– coajă rasă de lămâie
– esenţă de vanilie

Citește și: Papanaşi cu brânză de vaci

Mod de preparare

1. Biscuiţii se mărunţesc cât mai bine, în timp ce untul se topeşte pe foc.
2. Untul topit adăugaţi-l peste biscuiţii sfărâmaţi şi omogenizaţi până când capătă un aspect mai nisipos.
3. Într-o formă de tartă puneţi amestecul obţinut şi presaţi până devine cât de cât uniform. Forma o puteţi tapeta cu hârtie de copt sau cu unt şi un praf de făină.
4. Cu ajutorul unui mixer, mixaţi brânza cu zahărul, smântâna, lămâia şi vanilia.
5. Adăugaţi şi ouăle.
6. Peste brânză turnaţi în ploaie făina cernută în prealabil şi amestecaţi.
7. Compoziţia rezultată se toarnă peste stratul de biscuiţi şi se dă la cuptor.
8. Cheesecake-ul se coace timp de aproape o oră la cuptor după care se lasă la răcit la temperatura camerei şi de abia apoi îl puteţi băga la frigider.
9. Pentru decor puteţi folosi orice vreţi voi şi care vine bine în combinaţie cu stratul bogat de brânză de la fructe proaspete până la dulceaţă.

Recomandări

Decorarea cu un jeleu preparat din afine, pentru care vă trebuie: 400 g de afine, 150 g de zahăr şi un pliculeţ de gelatină conform celor specificate de thehappyfoodie.co.uk.

Se prepară astfel: într-un vas pe foc puneţi afinele cu zahărul şi fierbeţi. Dizolvaţi gelatina în câteva linguri de apă şi adăugaţi-o peste afine. Amestecaţi bine şi lăsaţi să mai fiarbă încă un minut. Daţi-l de pe foc şi lăsaţi la rece timp de patru sau cinci minute şi apoi turnaţi-l peste cheesecake

Poftă bună!

Cheesecake clasic – VIDEO

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *