Sos aromat cu plante

Sos aromat cu plante reprezinta o reteta de sos romaneasca ce se potriveste mai multor tipuri de mancaruri, in functie de plantele aromatice folosite.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2014/01/Sos-aromat-cu-plante.jpg

Sosul aromat cu plante reprezinta o reteta romaneasca de sos care se potriveste mai multor tipuri de mancaruri, in functie de plantele aromatice folosite.

Sos aromat cu plante

Drept urmare, pentru carnea de pui sau pentru o reteta de oua se va folosi cu precadere tarhonul, pentru paste se va folosi busuiocul, si pentru peste mararul.Sosul aromat cu plante reprezinta o varianta rapida si gustoasa de sos ideal pentru o varietate de mancaruri. 

Ingrediente pentru sos aromat cu plante:

  • 25 grame unt
  • 25 grame faina
  • 300 ml lapte
  • sare
  • piper (de preferinta alb)
  • 4 linguri patrunjel, tocat marunt

Mod de preparare pentru sos aromat cu plante:

  • Se va topi untul intr-o tigaie dupa care se va adauga faina si se va praji usor amestecand incontinuu, pana se dezlipeste de marginea tigaii.
  • Se va adauga laptele si se va amesteca spre a elimina cocoloasele, pana cand devine omogen.
  • Se va fierbe pret de doua minute si se va condimenta dupa gust.
  • La final, se va adauga planta aromatica dorita, lasandu-se pret de zece minute…

Pofta buna!

Citește și: Carne de rata cu sos de mandarine

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *