Tajine de carne de pui cu cartofi si masline reprezinta o reteta culinara rapida si usor de preparat, ideala oricarui pranz sau oricarei cine.
Tajine de carne de pui cu cartofi si masline este o mancare sanatoasa, bogata in proteine care poate constitui reteta ideala pentru o intalnire cu prietenii.
Ingrediente pentru tajine de carne de pui cu carofi si masline:
- 8 pulpe de pui cu os si piele
- 1 kilograme cartofi
- 400 ml supa de legume
- 200 grame masline verzi cu samburi
- 2 lamai stoarse
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingurita piper negru
- 1 lingurita condiment ras al hannout
- sare
- sofran
- ulei de masline.
Mod de preparare pentru tajine de carne de pui cu cartofi si masline:
Tajine de carne de pui cu cartofi si masline este o mancare ce se prepara usor si repede.
Se vor praji condimentele si puiul in ulei de masline pana devin moi, dupa care se vor adauga cartofii si se va turna supa si se va da totul in clocot pana scade lichidul.
Cand se observa ca este bine facuta carnea se va turna sucul de lamaie si se va amesteca bine, la final adaugandu-se maslinele si lasandu-se inca 15 minute pe foc, fara capac.
Pofta buna!