Puiul chinezesc cu lamaie reprezinta o reteta culinara inedita inspirata din bucataria asiatica, o mancare savuroasa care se prepara repede si usor, rezultatul fiind unul cu adevarat delicios.
Puiul chinezesc cu lamaie este o mancare ideala atat pentru mesele pe care doresti sa le prepari pentru familie intr-o zi obisnuita, cat si pentru o masa festiva.Ingrediente pentru pui chinezesc cu lamaie:
- 1 piept de pui
- 5 linguri amidon
- 3 catei de usturoi mari
- 2 lingurite ghimbir ras
- 1 lingura seminte susan
- 2 lingurite coaja de lamaie rasa
- 50 ml supa de pui sau apa
- zeama de la o lamaie
- 1,5 lingurita amidon dizolvat cu 1 litru apa
- coriandru proaspat
- ulei
Mod de preparare pentru pui chinezesc cu lamaie:
- Se va taia pieptul de pui fasii si se va tavali prin amidon, dupa care se va pune la prajit intr-o tigaie wok cu putin ulei.
- Se va pisa usturoiul, se va da ghimbirul prin razatoare si se vor praji semintele de susan fara ulei pana devin aramii.
- Se vor amesteca in wok usturoiul, ghimbirul, coaja de lamaie si se va amesteca timp 30 de secunde acoperindu-se cu suc de lamaie si supa.Dupa ce da in clocot, se va adauga amidonul dizolvat si se va amesteca.
- Se adauga puiul si se mai lasa pe foc pret de cateva minute, dupa care se adauga coriandru.
- Puteti aseza fasiile de pui pe frunze de salata si puteti decora cu felii de lamaie.
Pofta buna!
Citește și: Carne de pui cu fasole verde si cartofi
Niciun comentariu încă