HomeRETETERetete internationale Retete indiene

Retete indiene

Retete indiene traditionale. Va vom prezenta retete indiene cu orez, vinete, dovlecei, linte sau carne de pui.

Bucataria indiana este de departe cea mai colorata si mai tentanta bucatarie internationala, mai ales ca i s-a tot dus vestea multumita combinatiilor incredibile de gusturi si texturi. Daca va pasioneaza gastronomia si vreti sa experimentati intr-ale bucatariei, atunci este momentul sa incercati una dintre numeroasele retete indiene si sa va decideti daca va place acest gen de mancare sau nu, caci cale de mijloc nu exista. Mancarea indiana nu e pentru oricine, mai ales ca europenii au o sensibilitate excesiva a papilellor gustative, acesta fiind si motivul pentru care anumite retete indiene pot parea exagerat de picante.

In bucataria indiana se fac deseori trimiteri la credinta in zei, religia fiind motivul pentru care in aceasta cultura nu se consuma carne de vita. De asemenea, anumite retete indiene se pregatesc doar cu prilejul unor sarbatori religioase importante. Pentru mancarea de zi cu zi, indienii aleg legumele si condimente din belsug. Majoritatea felurilor de mancare specific indiene se bazeaza pe combinatii de legume trase la tigaie, combinate cu un sos lichid sau cremos.

Cele mai multe retete indiene implica folosirea condimentelor. In fond, acestea constituie o baza pentru bucataria acestei natiuni. Fie ca sunt condimente foarte picante, fie ca sunt condimente puternice, dar nepicante, cert este ca fara aceste ingrediente mancarea indiana nu are niciun farmec. Asadar, daca alegeti sa incercati retete indiene, nu uitati de chilli, turmeric, boia de ardei, piper, praf de ghimbir si altele asemenea.

Daca pentru felurile de mancare principale indienii prefera legumele gatite corect si condimentate din plin, cand vine vorba de deserturi, gama de retete indiene nu este atat de ofertanta. Fructele si mixurile din acestea reprezinta baza pentru diferite deserturi. De asemenea, in bucataria indiana se prepara adesea diferite tipuri de aluat, unele dintre acestea fiind ideale pentru deserturi. Din aluatul simplu, de paine, se obtin niste painici asemanatoare cu lipiile, acestea servindu-se adesea la mesele traditionale indiene.

Daca ne gandim la retete indiene, nu trebuie sa uitam de ingredientele mai neobisnuite pe care le-ati putea folosi: bamele, tamarindul, sofranul sau nucile caju sunt folosite adesea in tot felul de preparate. Felul de mancare nu este singurul element dintr-o masa traditionala indiana care poate surprinde, ci si modul efectiv in care se serveste masa. Cele mai multe familii indiene servesc masa pe jos, unde intind o bucata de material textil curat. Asadar, in zilele in care vreti sa faceti din masa de pranz si nu numai un adevarat ritual, va puteti inspira cu toata increderea din numeroasele retete indiene, dar si din practicile acestei culturi.