Salată cu linte în stil mediteranean


887

Salata cu linte în stil mediteranean este o rețetă vegetariană sănătoasă, ușor de digerat și simplu de preparat.

Salată cu linte în stil mediteranean

Salata cu linte în stil mediteranean este gustoasă și sățioasă. Vă prezentăm cum puteți prepara o porție pentru o farfurie.

Ingrediente pentru salată cu linte în stil mediteranean:

  • o cană de linte uscată
  • o mână de măsline fără sâmburi (de preferință tipul Kalamata)
  • 100 g branza Feta, mărunțită
  • 2 morcovi mici
  • 2 tulpini mici de țelină
  • ½ castravete mic
  • coaja rasă de la o lămâie
  • zeama de la o lămâie proaspat stoarsă
  • 2–3 linguri ulei de masline extra-virgin
  • puțin oțet de vin roșu
  • puțină sare
  • piper măcinat

Mod de preparare pentru salată cu linte în stil mediteranean:

  • Fierbeți lintea conform instrucțiunilor de pe pungă. Dacă ați cumpărat linte vărsată, o puteți fierbe cu trei căni de apă, într-o oală acoperită, circa zece minute. După primul clocot, reduceți temperatura și lăsați lintea să mai absoarbă din apă timp de câteva minute.
  • Scurgeți apa și puneți lintea într-un bol. Adăugați peste lintea caldă coaja și zeama de lămâie, uleiul de măsline, sarea și piperul, apoi le amestecați bine.
  • Tocați morcovul, țelina și măslinele, după care le adăugați în bolul cu linte și le amestecați.
  •  În cazul în care doriți să consumați salata puțin mai târziu, puteți lăsa bolul la frigider.
  • Înainte de a consuma salata, adăugați bucățile de castravete și branza Feta mărunțită.
  • Gustați și mai adăugați sare și piper, dacă mai doriți…

Poftă bună!

loading...