HomeRETETE Salată cu linte în stil mediteranean

Salată cu linte în stil mediteranean

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/11/Salată-cu-linte-în-stil-mediteranean-e1446426798739.jpg

Salata cu linte în stil mediteranean este o rețetă vegetariană sănătoasă, ușor de digerat și simplu de preparat.

Salata cu linte în stil mediteranean este gustoasă și sățioasă. Vă prezentăm cum puteți prepara o porție pentru o farfurie.

Ingrediente pentru salată cu linte în stil mediteranean:

  • o cană de linte uscată
  • o mână de măsline fără sâmburi (de preferință tipul Kalamata)
  • 100 g branza Feta, mărunțită
  • 2 morcovi mici
  • 2 tulpini mici de țelină
  • ½ castravete mic
  • coaja rasă de la o lămâie
  • zeama de la o lămâie proaspat stoarsă
  • 2–3 linguri ulei de masline extra-virgin
  • puțin oțet de vin roșu
  • puțină sare
  • piper măcinat

Mod de preparare pentru salată cu linte în stil mediteranean:

  • Fierbeți lintea conform instrucțiunilor de pe pungă. Dacă ați cumpărat linte vărsată, o puteți fierbe cu trei căni de apă, într-o oală acoperită, circa zece minute. După primul clocot, reduceți temperatura și lăsați lintea să mai absoarbă din apă timp de câteva minute.
  • Scurgeți apa și puneți lintea într-un bol. Adăugați peste lintea caldă coaja și zeama de lămâie, uleiul de măsline, sarea și piperul, apoi le amestecați bine.
  • Tocați morcovul, țelina și măslinele, după care le adăugați în bolul cu linte și le amestecați.
  •  În cazul în care doriți să consumați salata puțin mai târziu, puteți lăsa bolul la frigider.
  • Înainte de a consuma salata, adăugați bucățile de castravete și branza Feta mărunțită.
  • Gustați și mai adăugați sare și piper, dacă mai doriți…

Poftă bună!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed