1,5K
Salata cu linte în stil mediteranean este o rețetă vegetariană sănătoasă, ușor de digerat și simplu de preparat.
Salata cu linte în stil mediteranean este gustoasă și sățioasă. Vă prezentăm cum puteți prepara o porție pentru o farfurie.
Ingrediente pentru salată cu linte în stil mediteranean:
- o cană de linte uscată
- o mână de măsline fără sâmburi (de preferință tipul Kalamata)
- 100 g branza Feta, mărunțită
- 2 morcovi mici
- 2 tulpini mici de țelină
- ½ castravete mic
- coaja rasă de la o lămâie
- zeama de la o lămâie proaspat stoarsă
- 2–3 linguri ulei de masline extra-virgin
- puțin oțet de vin roșu
- puțină sare
- piper măcinat
Mod de preparare pentru salată cu linte în stil mediteranean:
- Fierbeți lintea conform instrucțiunilor de pe pungă. Dacă ați cumpărat linte vărsată, o puteți fierbe cu trei căni de apă, într-o oală acoperită, circa zece minute. După primul clocot, reduceți temperatura și lăsați lintea să mai absoarbă din apă timp de câteva minute.
- Scurgeți apa și puneți lintea într-un bol. Adăugați peste lintea caldă coaja și zeama de lămâie, uleiul de măsline, sarea și piperul, apoi le amestecați bine.
- Tocați morcovul, țelina și măslinele, după care le adăugați în bolul cu linte și le amestecați.
- În cazul în care doriți să consumați salata puțin mai târziu, puteți lăsa bolul la frigider.
- Înainte de a consuma salata, adăugați bucățile de castravete și branza Feta mărunțită.
- Gustați și mai adăugați sare și piper, dacă mai doriți…
Poftă bună!