Salata de cartofi cu cremă de brânză reprezintă o rețetă sănătoasă și ușoară, întrucât nu conține maioneză.
Salata de cartofi cu cremă de brânză este cremoasă și puțin condimentată, perfectă drept garnitură la grătare, pentru picnicuri și gustări rapide.Ingrediente pentru salată de cartofi cu cremă de brânză:
• Pentru salată:
- 6 – 8 cartofi
- arpagic verde, tocat
- 2 ouă
• Pentru dressing:
- ½ cană de cremă de brânză
- ½ cană de iaurt grecesc
- o linguriță de muștar
- un praf de ardei iute
- piper proaspăt măcinat
- sare
Mod de preparare pentru salată de cartofi cu cremă de brânză:
- Fierbeți cartofii în coajă, fără sare, până când se pătrund, fără a se sfărâma, apoi îi scoateți deoparte; îi lăsați să se răcorească, îi decojiți și îi tăiați sub formă de rondele.
- Fierbeți ouăle, așteptați să se răcorească, după care le tăiați pe jumătate, în lungime.
- Preparați dressing-ul: amestecați crema de brânză, iaurtul grecesc, muștarul, presărați sare, piper și praf de ardei iute.
- Adăugați cantitatea dorită de dressing peste cartofi, amestecați bine și îi lăsați să stea la frigider până când vor fi consumați.
- La servire, adăugați deasupra jumătățile de ouă și arpagicul tocat…
- Opțional, dacă doriți, mai puteți presăra deasupra niște praf de ardei iute.
Poftă bună!
Citește și: Rondele de cartofi cu cimbru