Supa-cremă de leurdă este o rețetă specifică primăverii, se prepară ușor și conține multe vitamine, grație leurdei și legumelor folosite.
Supa-cremă de leurdă va fi gata în mai puțin de o oră. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru două porții.
Ingrediente pentru supă-cremă de leurdă:
- 2 legături de leurdă
- 2 cartofi potrivit de mari
- o tulpină de țelină
- un morcov potrivit de mare
- o ceapă potrivit de mare
- un litru supă de pui
- o cutie lapte de cocos
- o lingură de unt
- sare
- opțional: parmezan ras, felii de lămâie
Mod de preparare pentru supă-cremă de leurdă:
- Spălați și curățați legumele apoi le tăiați grosier; spălați bine și leurda, după care o tocați.
- Încingeți untul într-un vas, apoi adăugați legumele și le căliți ușor.
- Adăugați supa de pui și o lăsați să fiarbă bine pentru 30 de minute.
- După aceea, strecurați supa și o păstrați; treceți legumele printr-un blender, încât să devină piure, apoi adăugați puțin câte puțin laptele de cocos și supa, până când obțineți consistența dorită și puneți supa cremă din nou pe foc.
- Presărați sare după gust și lăsați să mai dea în două sau trei clocote, după care opriți focul.
- Această supă-cremă se consumă fierbinte.
- Opțional, la servire, puteți adăuga deasupra parmezan ras și felii de lămâie…
Poftă bună!