Supă-cremă de leurdă

autor Nicula Clara
Data publicării: Data actualizării: 1,6K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/05/Supă-cremă-de-leurdă.jpg

Supa-cremă de leurdă este o rețetă specifică primăverii, se prepară ușor și conține multe vitamine, grație leurdei și legumelor folosite.

Supă cremă de leurdă

Supa-cremă de leurdă va fi gata în mai puțin de o oră. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru două porții.

Ingrediente pentru supă-cremă de leurdă:

  • 2 legături de leurdă
  • 2 cartofi potrivit de mari
  • o tulpină de țelină
  • un morcov potrivit de mare
  • o ceapă potrivit de mare
  • un litru supă de pui
  • o cutie lapte de cocos
  • o lingură de unt
  • sare
  • opțional: parmezan ras, felii de lămâie

Mod de preparare pentru supă-cremă de leurdă:

  • Spălați și curățați legumele apoi le tăiați grosier; spălați bine și leurda, după care o tocați.
  • Încingeți untul într-un vas, apoi adăugați legumele și le căliți ușor.
  • Adăugați supa de pui și o lăsați să fiarbă bine pentru 30 de minute.
  • După aceea, strecurați supa și o păstrați; treceți legumele printr-un blender, încât să devină piure, apoi adăugați puțin câte puțin laptele de cocos și supa, până când obțineți consistența dorită și puneți supa cremă din nou pe foc.
  • Presărați sare după gust și lăsați să mai dea în două sau trei clocote, după care opriți focul.
  • Această supă-cremă se consumă fierbinte.
  • Opțional, la servire, puteți adăuga deasupra parmezan ras și felii de lămâie…

Poftă bună!

Abonează-te pe:Yve.ro news