Supa-cremă de morcovi și coriandru este sănătoasă, ușoară, perfectă pentru masa de prânz sau cină.
Supa-cremă de morcovi și coriandru va fi gata în circa 30 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții după cum afirmă sursa olivemagazine.com.
Ingrediente pentru supă-cremă de morcovi și coriandru:
- 450 g morcovi curățați de coajă și mărunțiți
- 1 lingură de coriandru uscat
- o mână de coriandru verde
- 1 ceapă tocată
- 1 cartof
- 1.2 l supă de legume
- 1 linguriță ulei de măsline
- opțional: sare după gust
- opțional, pentru decor: coriandru verde
Mod de preparare pentru supă-cremă de morcovi și coriandru:
- Încingeți uleiul într-o oală, adăugați ceapa și o căliți cinci minute, până când se înmoaie.
- Adăugați coriandrul uscat, cartoful și lăsați pe foc pentru un minut.
- Adăugați morcovii și supa de legume, așteptați să înceapă să clocotească, apoi reduceți temperatura, acoperiți oala și lăsați la sotat timp de 20 de minute, până când se înmoaie morcovii.
- Treceți morcovii împreună cu o mână de coriandru verde printr-un blender sau robot de bucătărie, încât să obțineți o pastă fină.
- Puneți pasta înapoi în oală și, dacă preferați, adăugați sare după gust.
- Dacă este necesar, reîncălziți supa înainte de a o consuma…
- La servire, puteți adăuga deasupra coriandru verde.
Poftă bună!
Citește și: Supă de legume cu fidea