Trigoane cu brânză și dulceață


558
loading...

Trigoanele cu brânză și dulceață reprezintă o alegere foarte bună pentru momentele în care doriți să îi surprindeți pe cei dragi cu ceva gustos.

Trigoane cu brânză și dulceață

Trigoanele cu brânză și dulceață se prepară ușor. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru 15 – 20 de bucăți.

Ingrediente pentru trigoane cu brânză și dulceață:

Pentru aluat:

  • 1+ 2/3 cană de făină
  • un pachet de unt sau margarină
  • ¾ cană de brânză cottage
  • 2 lingurițe de zahăr granulat
  • o lingură de extract de vanilie
  • un praf de de sare

Pentru umplutură:

  • ½ cană de dulceață (de exemplu, de pere)
  • zahăr pudră

Mod de preparare pentru trigoane cu brânză și dulceață:

  • Puneți într-un bol untul/margarina, zahărul granulat și sarea, apoi le mixați cu un mixer electric.
  • Adăugați brânza cottage și extractul de vanilie, după care mixați din nou, până când obțineți o compoziție cu aspect de cremă.
  • Adăugați treptat făina și frământați, apoi acoperiți bolul cu o folie și îl lăsați la frigider pentru trei ore.
  • Încingeți cuptorul la 200˚C și tapetați o tavă cu hârtie pentru copt.
  • Presărați făină pe spațiul de lucru și întindeți aluatul sub forma unei foi subțiri, dar care să nu se rupă.
  • Tăiați foaia de aluat în pătrate cu latura de opt cm, iar în mijlocul fiecăruia puneți câte o linguriță de dulceață.
  • Împăturiți sub formă de triunghi fiecare pătrat, apoi înțepați cu o scobitoare în partea superioară, pentru a nu se forma o bulă de aer în timpul coacerii.
  • Așezați trigoanele în tavă și o introduceți la cuptor  pentru circa 15 – 20 minute, până când acestea capătă o nuanță aurie.
  • După aceea, le lăsați să se răcorească, apoi le puteți pudra cu zahăr.
  • Consumați trigoanele calde sau ținute la temperatura camerei…
Citește și:  Carne de pui cu susan si sos de soia

Poftă bună!

loading...